Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στους Οθωνούς για κατάθεση στεφάνου ο Αυλωνίτης (ΦΩΤΟ)

ΠΡΩΤΕΥΣ
11 Σεπτεμβρίου 2022 / 11:47

Πιστός στο ετήσιο ραντεβού για την απόδοση τιμών στα ηρωικά μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου Πρωτέυς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης ταξίδεψε στους ακριτικούς Οθωνούς το Σάββατο 10/09, πιστός στο ετήσιο ραντεβού για την απόδοση τιμών στα ηρωικά μέλη του πληρώματος του υποβρηχείου Πρωτεύς.
 

ΦΩΤΟ@ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗ


Κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των πεσόντων, μετά το μνημόσυνο που διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, το Παράρτημα Β.Δ. Ελλάδας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού. 



ΦΩΤΟ@ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗ
 

Ο βουλευτής Κέρκυρας δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής: «Δεν θα κουραστώ να λέω ότι η ιστορία του τόπου μας πρέπει επιτέλους να βρει τη θέση της στα σχολικά βιβλία. Πρέπει να γνωρίζουμε εκείνους που με ηρωικές πράξεις, με θυσία ζωής υπερασπίστηκαν πατρίδα, αξίες, δίκαιο. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ιστορία τούτου του τόπου για την ελευθερία, για τη δημοκρατία, για το δίκαιο γράφτηκε με αίμα και κατακτήθηκε με κόπο.»
 

Το υποβρύχιο Πρωτεύς βυθίστηκε την 29η Δεκεμβρίου 1940, δυτικά της νήσου Σάσων αφού πρώτα κατάφερε βαρύ πλήγμα στην ιταλική νηοπομπή, η οποία αποτελούνταν από 4 πλοία, εμβολίζοντας το οπλιταγωγό SARDEGNA. Τη ζωή τους για την ελευθερία της Ελλάδας έδωσαν ο Πλωτάρχης του Υ/Β ΠΡΩΤΕΥΣ Μιχαήλ Χατζηκωνσταντής, 5 ακόμη αξιωματικοί και 42 ναύτες.
 

ΦΩΤΟ@ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗ


Ο Α. Αυλωνίτης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι η αυτοθυσία αυτών των ανθρώπων μας υποχρεώνει να τους τιμάμε και να διαφυλάσσουμε τη μνήμη τους ως κόρη οφθαλμού.