Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξανά υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ο Θ. Γαλιατσάτος

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
09 Σεπτεμβρίου 2022 / 12:54

Δήλωσε «παρών» στην εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου του 2023 ασκώντας ταυτόχρονα δριμεία κριτική για όσα δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τους διοικούντες της ΠΙΝ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την υποψηφιότητά του για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ και πρώην Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Σε μια συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης, για την αποτίμηση της τρίχρονης θητείας της σημερινής Περιφερειακής Αρχής Κράτσα, ο κ. Γαλιατσάτος δήλωσε «παρών» στην εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου του 2023 ασκώντας ταυτόχρονα δριμεία κριτική για όσα δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τους διοικούντες της ΠΙΝ.

Ερωτηθείς από την «Ε» για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του, περιορίστηκε να απαντήσει ότι θα υπάρξει ανανέωση, καθώς ορισμένα στελέχη της παράταξης έχουν εκφράσει ήδη την επιθυμία τους να μην κατέλθουν και πάλι ως υποψήφιοι. Η διαδικασία, όπως είπε είναι σε εξέλιξη , ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να ανακοινωθούν ονόματα. Ο κ. Γαλιατσάτος δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο συνεργασίας και με άλλους χώρους.

Τέσσερις πυλώνες κριτικής

Η κριτική του κ. Γαλιατσάτου ως προς τα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής Κράτσα εστιάστηκε σε τέσσερις πυλώνες. Αναπτυξιακή πορεία και απορρόφηση πόρων, άνθιση διαπελατειακών σχέσων, παράβαση κανόνων χρηστής διοίκησης και αδυναμία –έλλειψη ενδιαφέροντος για τις ανάγκες καθημερινότητας του πολίτη.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τα γραφεία της ΑΝΑΣΑ στην Κέρκυρα παρόντες ήταν επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Αλέκος Μιχαλάς και Τηλέμαχος Γαβαλάς.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της «Καθημερινής Ενημέρωσης»

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ