Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην αναμονή ακόμη το σύστημα χρονοχρέωσης στο πάρκινγκ της Κ. Πλατείας

Πάρκιγκ
09 Σεπτεμβρίου 2022 / 09:12

Σε εκκρεμότητα η διασύνδεση του συστήματος με την ΑΑΔΕ και τον αυτόματο πωλητή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην αναμονή βρίσκεται ακόμη ο νέος τρόπος λειτουργίας του πάρκινγκ στην Κάτω Πλατεία με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου στάθμευσης που «υιοθετείται» για πρώτη φορά κατά τα πρότυπα και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις ότι το καινούργιο σύστημα θα λειτουργούσε από τα Χριστούγεννα του 2021, ωστόσο οι συνήθεις «ρυθμοί δημοσίου» μετέθεσαν τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης με προθεσμία παράδοσης για το Πάσχα του 2022. Ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Οι εργασίες εγκατάστασης του νέου συστήματος της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης στάθμευσης ολοκληρώθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου στις 17 Μαΐου, μια ημέρα νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό και έχοντας προηγηθεί η διαμόρφωση των νέων θέσεων (σύμφωνα με τον νέο νόμο προβλέπεται μεγαλύτερος χώρος για κάθε θέση) και οι απαιτούμενες διαγραμμίσεις, σημάνσεις, διαβάσεις αλλά και η τοποθέτηση ηλεκτροκίνητων μπαρών, τερματικών εισόδου-εξόδου κ.α.

Σε εκκρεμότητα

Ωστόσο σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμη από την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, η διασύνδεση του συστήματος με την ΑΑΔΕ και τον αυτόματο πωλητή, προκειμένου το δημοτικό πάρκινγκ να τεθεί σε λειτουργία εφαρμόζοντας το νέο ηλεκτρονικό σύστημα χρονοχρέωσης.

«Από μέρα σε μέρα περιμένουμε την εταιρεία να εγκαταστήσει τον φορολογικό μηχανισμό, ώστε να υπάρχει η διασύνδεση με την ΑΑΔΕ. Μπορεί κάποιος να πληρώνει με μετρητά και άλλοι με κάρτα. Εκεί χρειάζεται επιπλέον μηχανισμός POS», τόνισε στην «Ε» ο Aντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελιός.

Αδειοδοτημένο

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Καλόγερο, το πάρκινγκ στην Κ. Πλατεία είναι αδειοδοτημένο και για το λόγο αυτό μπορεί και παρέχει για την ώρα ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο, μέχρι να μπει σε εφαρμογή το νέο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου στάθμευσης.
Όπως διευκρίνισε στην «Ε» θα υπάρξει ενημέρωση των πολιτών για την λειτουργία του πάρκινγκ με τη νέα μορφή, ώστε να αδειάσει από τα σταθμευμένα οχήματα.

Για την ώρα πάντως ο κ. Καλόγερος απευθύνει έκκληση στους οδηγούς που κάνουν χρήση του χώρου να μην καταλαμβάνουν τις θέσεις που προορίζονται για ΑμεΑ, όπως έχει διαπιστωθεί επανειλημμένως.