Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξαφνική συνάντηση Μπαλτάκου με Ινφαντίνο στο Παρίσι

ΕΠΟ – ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ - ΜΗΤΡΩΟ
08 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:06
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΠΑΡΙΣΙ. Την περασμένη Παρασκευή είχαμε τετραμερή συνάντηση που μεταξύ υφυπουργείου αθλητισμού, ΕΠΟ, FIFA και UEFA, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση για τα σωματεία που δεν είναι εγγεγραμμένα στη Μητρώο της ΓΓΑ, αλλά απέβη άκαρπη.

ΠΑΡΙΣΙ. Την περασμένη Παρασκευή είχαμε τετραμερή συνάντηση που μεταξύ υφυπουργείου αθλητισμού, ΕΠΟ, FIFA και UEFA, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση για τα σωματεία που δεν είναι εγγεγραμμένα στη Μητρώο της ΓΓΑ, αλλά απέβη άκαρπη. Ο Λ. Αυγενάκης δεν έκανε πίσω, δεν κατάλαβε το σκεπτικό να μην υπάρξουν αθλητικές κυρώσεις στις ομάδες και να πάρουν μέρος κανονικά στα πρωταθλήματα, προβάλλοντας λόγους (ας μου επιτραπεί η έκφραση) ανύπαρκτους και αστείους που δεν ισχύουν (ομάδες σφραγίδες κλπ).

Την Τετάρτη 7/9 είχε προγραμματιστεί να συνεχιστούν οι συζητήσεις, αλλά με υπαιτιότητα της ΕΠΟ αυτό δεν έγινε, θεωρώντας ίσως ότι υπάρχει αδιέξοδο. Αντ΄  αυτού ο πρόεδρος κ. Τ. Μπαλτάκος και ο Acting CEO κ. Ι. Φιλιππούσης βρέθηκαν στο Παρίσι όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της FIFA κ. Τζιάνι Ινφαντίνο, σε μια προσπάθεια να έχουν τη δική του στήριξη και τη δική του πίεση στην Ελληνική κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι υπάρχει το αυτοδιοίκητο Για την Ομοσπονδία.

Μετά το τέλος της συζήτησης απλά επιβεβαιώθηκε η συνέχιση της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών και μένει να δούμε τις αποφάσεις πλέον της ΕΠΟ. Μάλιστα καλείται να αποφασίσει στην επόμενη Γ.Σ. που θα κάνει ως το τέλος Σεπτέμβρη αν θα γίνουν ή όχι τα πρωταθλήματα (υπάρχουν αρκετές ΕΠΣ που το ζητάνε) και αυτό εξαρτάτε από τη στάση της Πολιτείας. Έχει όμως και άλλες εκκρεμότητες, όπως το θέμα της Κοζάνης όπου ήταν πρωταθλήτρια στον Όμιλο που έπαιζαν οι ομάδες της Κέρκυρας, δικαίωσε την ΑΕ Λευκίμμης (και πολύ σωστά) η ΕΠΟ, αλλά την Κοζάνη την πάει από αναβολή σε αναβολή, θα συζητηθεί το θέμα της 13 Σεπτέμβρη και δυο μέρες μετά ξεκινάει το πρωτάθλημα της  Super League 2.

Η ανακοίνωση για την συνάντηση

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος συναντήθηκε σήμερα στο Παρίσι με τον πρόεδρο της FIFA κ. Τζιάνι Ινφαντίνο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Acting CEO της ΕΠΟ κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης και ο διευθυντής του Τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών Ευρώπης κ. Ελχάν Μαμάντοφ.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει και επιβεβαιώθηκε η συνέχιση της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια