Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άκυρος ο διαγωνισμός για την εργολαβία καθαριότητας του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Καθαρίστριες
07 Σεπτεμβρίου 2022 / 11:08

Οι εργαζόμενες αναμένουν πλέον να υλοποιηθεί η δημόσια δέσμευση του Υπουργού Υγείας για νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άκυρος με απόφαση Δικαστηρίου κηρύχθηκε ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την ανάθεση της καθαριότητας του Νοσοκομείου Κέρκυρας σε εργολαβικό συνεργείο.

Όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος το σωματείο των καθαριστριών, εκδόθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα καθαρογραφεί το σκεπτικό.

Η ανατροπή αυτή αυτή έρχεται να παρατείνει για ακόμα ένα τρίμηνο την παραμονή των καθαριστριών, που το τελευταίο χρονικό διάστημα αγωνίζονται για να μην χάσουν τη δουλειά τους. 

Μετά από πιέσεις των σωματείων αλλά και των βουλευτών της Κέρκυρας, οι εργαζόμενες έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να πάρουν δύο τρίμηνες παρατάσεις, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί, που βάσει του νόμου της κυβέρνησης θα αντικαταστήσουν τους συμβασιούχους με εργολαβικά συνεργεία καθαριότητας. 

Οι εργαζόμενες αναμένουν πλέον να υλοποιηθεί η δημόσια δέσμευση του Υπουργού Υγείας με νομοθετική ρύθμιση για προκήρυξη διαγωνισμών μέσω ΑΣΕΠ.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το σωματείο καθαριστριών του ΓΝΚ ανακοίνωσε: 

«Πέρασαν κι ολας τρεις μήνες από την τελευταία  τρίμηνη παράταση που δόθηκε από τον υπουργό υγείας, ώστε να ολοκληρωθούν οι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί που αφορούν την καθαριότητα των νοσοκομείων σε εργολαβικά συνεργεία για έναν χρόνο.

Η διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το νοσοκομείο της Κέρκυρας ξεκίνησε, τον Μάρτη του 2021 και έληξε πριν λίγες μέρες με την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε τον διαγωνισμό άκυρο.

Οπως είχε πει ο υπουργός υγείας κύριος Πλεύρης σε περίπτωση που δεν θα τελεσφορουσαν οι διαγωνισμοί θα έδινε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να γίνει νομοθετική ρύθμιση για προκήρυξη διαγωνισμών μέσω ΑΣΕΠ.

Περιμένουμε λοιπόν τον Υπουργό Υγείας κύριο Θάνο Πλεύρη να τηρήσει τις δεσμεύσεις του.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους αυτούς που στάθηκαν στο πλευρό μας για άλλη μια φορά και μας βοήθησαν να παραμείνουμε στην εργασία μας ως τώρα.
Τον δικηγόρο μας κο Δημήτρη Πετρόπουλο 
Τους βουλευτές Κέρκυρας: Κο Αλέξανδρο Αυλωνίτη του Σύριζα και Κο Στέφανο Γκικα της Ν.Δ
Τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου Κέρκυρας Κο Φοίβο Κακαβίτσα
Την ΕΓΕΣΥΚ
Το σωματείο εργαζομένων του ΓΝΚ
Το σωματείο εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα 
Την εκπρόσωπο εργαζομένων του ΓΝΚ Κα Αμαλία Μουμούρη 
Την ΑΔΕΔΥ της Κέρκυρας 
Το Εργατικό Κέντρο 
Την Κα Ευαγγελία Αλεξάκη, εκπρόσωπο του Μέρα 25

Τέλος ευχαριστούμε τον διοικητή του νοσοκομείου Κο Λεωνίδα Ρουμπάτη που μας έδωσε την παράταση, με την ελπίδα, ότι τώρα που δεν υφίσταται ηλεκτρονικός διαγωνισμός, να ταχθεί στο πλευρό μας ώστε να πιέσουμε μαζί την κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας για να διεξαχθεί διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ.

Κατόπιν απόφασης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/9/2022 θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και καλούμε τα σωματεία και όλους τους τοπικούς φορείς να συμπαρασταθουν στον δίκαιο αγώνα μας».