Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των απινιδωτών σε σχολεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

ΕΚΑΒ
06 Σεπτεμβρίου 2022 / 13:17

Με τη βοήθεια εργαζομένων του ΕΚΑΒ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι 18 νέοι απινιδωτές, που παρελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα, ξεκίνησαν ήδη να τοποθετούνται στις σχολικές μονάδες μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Κέρκυρας. 




Οι συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής και να παρέχουν βοήθεια τα πρώτα κρίσιμα λεπτά του έκτακτου περιστατικού, μέχρι την άφιξη των εξειδικευμένων διασωστών του ΕΚΑΒ.

Οι απινιδωτές αγοράστηκαν με χρηματοδότηση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και έχουν ήδη αρχίσει να τοποθετούνται με τη βοήθεια των εργαζομένων του ΕΚΑΒ. Σημειώνεται ότι οι συσκευές διαθέτουν και προστατευτικό κουτί, ώστε να αποφεύγεται η καταστροφή τους από βανδαλισμούς, φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν. 



Αν και η χρήση τους είναι πολύ απλή, και παρέχονται φωνητικές οδηγίες που καθοδηγούν τον χρήστη βήμα  - βήμα, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ επισημαίνουν ότι είναι πρόθυμοι να παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια για την εκπαίδευση του προσωπικού των σχολείων.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, που οι σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές, υπάρχει πρόβλεψη οι απινιδωτές να μεταφέρονται σε πολυσύχναστα σημεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ