Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτός voucher ΕΣΠΑ μένουν 949 παιδιά στην Κέρκυρα

Αλέκος Αυλωνίτης
06 Σεπτεμβρίου 2022 / 11:33

Αλέκος Αυλωνίτης - ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι απόλυτη ανάγκη, σε μια χρονιά που θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολη, να μην προστίθενται κι άλλα προβλήματα στους οικογενειακούς προγραμματισμούς»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκτός προγράμματος των voucher ΕΣΠΑ για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) μένουν 949 παιδιά στην Κέρκυρα, σε σύνολο 84.189 παιδιών σε όλη την Ελλάδα, παρότι είχαν καταθέσει πλήρη φάκελο δικαιολογητικών.

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης αναφέρει: «Οι αθρόες διαμαρτυρίες των οικογενειών, των ιδιοκτητών ΚΔΑΠ αλλά και η χθεσινή παραδοχή της ΕΕΤΑΑ ότι υπάρχει σωρεία λαθών στην απονομή των vouchers, διαψεύδει το αφήγημα της κυβέρνησης και της αρμόδιας Υφυπουργού κ. Μιχαηλίδου για δήθεν πλήρη κάλυψη των αιτήσεων και άνοδο στα ποσοστά συμμετοχής στα χρηματοδοτικά προγράμματα.
 
Η κυβέρνηση των «αρίστων» αφού όλο το προηγούμενο διάστημα «ξήλωσε» ότι λειτουργούσε προς όφελος της ελληνικής οικογένειας, αφού άφησε χωρίς ενημέρωση όλο τον Αύγουστο χιλιάδες οικογένειες, αφού έδωσε σε ιδιώτη το πληροφοριακό σύστημα για την καταχώρηση των συμβάσεων των εν λόγω δομών, έρχεται τώρα αντιμέτωπη με γενικευμένες αντιδράσεις, μετά την ταλαιπωρία στην οποία έχει υποβάλλει γονείς και παιδιά.
 
Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει και δεν ενδιαφέρεται να υιοθετήσει προγράμματα για την ανακούφιση των οικογενειών, δεν θέλει και δεν ενδιαφέρεται να δώσει ανάσα στους εργαζόμενους γονείς, δεν θέλει και δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει δράσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, που ταλανίζει την Ελλάδα.
 
Ο αριθμός των 949 παιδιών ηλικίας από 5 έως 12 ετών που μένουν εκτός ΚΔΑΠ στην Κέρκυρα είναι υπερβολικά μεγάλος, αν αναλογιστεί κανείς ότι αντιπροσωπεύει 949 οικογένειες που έχουν απόλυτη ανάγκη την συμμετοχή τους στα εν λόγω προγράμματα. Η ντροπή ως λέξη είναι λίγη για να εκφράσει το μέγεθος του αποτροπιασμού μας για την εξέλιξη, την οποία μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα αναδείξω μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και θα πιέσουμε για την, έστω και τώρα, δικαίωση των παιδιών και των νέων οικογενειών.
 
Είναι απόλυτη ανάγκη, σε μια χρονιά που όπως όλοι παραδέχονται θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολη, να μην προστίθενται κι άλλα προβλήματα στους οικογενειακούς προγραμματισμούς, κι είναι απόλυτη ανάγκη να δοθούν το συντομότερο δυνατό τα vouchers που δικαιούνται όσοι έμειναν εκτός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών».