Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωταθλητής 2022 ο Βύρωνας, ένσταση η Γ.Ε.Κ.

ΚΡΙΚΕΤ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ
05 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:00
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Βύρωνας είναι πρωταθλητής Ελλάδος ανδρών 2022 και στον ανοικτό χώρο (είχε κερδίσει και το πρωτάθλημα κλειστού χώρου).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Βύρωνας είναι πρωταθλητής Ελλάδος ανδρών 2022 και στον ανοικτό χώρο (είχε κερδίσει και το πρωτάθλημα κλειστού χώρου). Στον τελικό που έγινε στο γήπεδο της Μαρίνας των Γουβιών νίκησε εύκολα θα λέγαμε την περσινή πρωταθλήτρια, ομάδα της ΓΕ Κέρκυρας 198-117. Ο τελικός ήταν αφιερωμένος στον Άγγλο φίλο της Κέρκυρας και του κρίκετ John Clayton, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν οκτώ χρόνια.

Η ΓΕΚ διαμαρτυρήθηκε πριν την έναρξη του ματς και στο τέλος υπέβαλε ένσταση γιατί ο Βύρωνας χρησιμοποίησε 4 αλλοδαπούς (Πακιστανούς) που ήλθαν για το ματς, θεωρώντας ότι κακώς έπαιξαν και ότι η ΕΛΟΚ κακώς τους έδωσε το δικαίωμα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε τα εξής. Αρχικά ότι ο Βύρωνας που είχε μόνο Έλληνες (Κερκυραίους) αθλητές για πρώτη φορά αποφάσισε να ενισχυθεί με Πακιστανούς, κάτι που κατά κόρον κάνουν άλλες ομάδες, όπως και η ΓΕΚ βεβαίως όπου τα τελευταία χρόνια έχει 5-6 στις τάξεις της, ενώ υπάρχει και ομάδα που έχει περισσότερους.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι, την Τετάρτη 31 Αυγούστου, η Ελληνική Ομοσπονδία αφού πήρε όλα τα απαραίτητα έγγραφα εξέδωσε τα δελτία για λογαριασμό του Βύρωνα, οπότε νόμιμα αγωνίστηκαν και μάλιστα έδειξαν ποιότητα, αφού κυριολεκτικά «διέλυσαν» την περσινή πρωταθλήτρια, το σκορ το δείχνει αυτό.

Πριν το ματς είχαμε ένταση, η πλευρά τα ΓΕΚ, θεωρούσε ότι κακώς παίρνουν μέρος αυτοί οι αθλητές και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσουν την έναρξη του τελικού για μια ώρα. Συνέβησαν και άλλα γεγονότα που δεν τιμούν το αθλητικό ιδεώδες, δυστυχώς ένας τίτλος που σου δίνει το δικαίωμα να αγωνιστείς στην Ευρώπη, διεκδικήθηκε με πολύ πάθος και αντιπαράθεση. Βέβαια αιφνιδιάστηκε η ΓΕΚ η οποία δεν περίμενε ότι ο αντίπαλος θα είχε και αυτός αλλοδαπούς αθλητές, αλλά από την στιγμή που όλα έγιναν με το γράμμα του νόμου (εκδομένα δελτία από την ΕΛΟΚ), δεν νομίζουμε ότι θα έπρεπε να υπάρξει πρόβλημα.

Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά βρέθηκε αρκετός κόσμος στο γήπεδο, αθλητές και παράγοντες άλλων ομάδων, τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας των γυναικών και είδαν ένα εξαιρετικό παιγνίδι από πλευράς Βύρωνα, αφού οι αθλητές που ήλθαν ξεχώρισαν ιδιαίτερα. Πλέον οι πρωταθλητές θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα γίνει λογικά στις αρχές της νέας χρονιάς στο Γιβραλτάρ.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια