Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκάκι: Ξεκινούν τα μαθήματα για παιδιά, από Νηπιαγωγεία ως Λύκεια

Σκάκι
05 Σεπτεμβρίου 2022 / 11:08

Τα μαθήματα γίνονται στις αίθουσες σχολικού σκακιού στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας στο εντευκτήριο του Σ.Π.Ζ.Κ.στο Ν. Λιμάνι, αλλά πλέον και μέσω ίντερνετ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως κάθε χρόνο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι  εγγραφές και τα μαθήματα στην Σκακιστική Ακαδημία του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας. Τα μαθήματα αφορούν σκακιστές όλων των ηλικιών, καθώς λειτουργούν τμήματα Προσχολικής ηλικίας, αλλά και για παιδιά Δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και τμήματα ενηλίκων (ιδιαίτερα δημοφιλή στους γονείς νεαρών σκακιστών που έχουν βαρεθεί να χάνουν παρτίδες από τα παιδιά τους!).

Η ενασχόληση με το σκάκι έχει αποδειχτεί σε πάρα πολλές μελέτες ότι όχι μόνο βοηθάει πολύ στις σχολικές επιδόσεις τα παιδιά, αλλά μπορεί επίσης να ανεβάσει κατά πολύ το δείκτη ευφυίας τους, ενώ παράλληλα είναι ανεκτίμητο στην ανάπτυξη της συγκέντρωσης, της υπομονής και της εκμάθησης του σχεδιασμού. Πάρα πολλά ταλέντα, πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ελλάδας έχουν αναδειχτεί μέσα από τις τάξεις της Σκακιστικής Ακαδημίας με πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
 
Τα μαθήματα γίνονται στις αίθουσες σχολικού σκακιού στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, 2ος Όροφος και στο εντευκτήριο του Συνδέσμου παικτών Ζατρικίου Κερκύρας στο Ν. Λιμάνι (δίπλα στο café Sette Venti), αλλά πλέον -για τις περιοχές που απέχουν από την πόλη της Κέρκυρας- και μέσω ίντερνετ. Η φήμη των προπονητών του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας είναι τέτοια που πλέον προπονούν μέσω ίντερνετ και σκακιστές στην Ευρώπη και την Αμερική! 

Τα μαθήματα γίνονται από πιστοποιημένους Προπονητές της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE Trainer, FIDE Instructor και FIDE Developmental Instructor)) και περιλαμβάνουν ύλη που ακολουθεί την φημισμένη Ολλανδική μέθοδο διδασκαλίας Step Method και πολλές ευκαιρίες για αγωνιστική πρακτική εξάσκηση με διοργάνωση συνεχών τουρνουά και σκακιστικών αγώνων.

Τα ωράρια της Σκακιστικής Ακαδημίας τόσο στο Τελωνείο, Ν. Λιμάνι (δίπλα σε café Sette Venti) και στο Δημοτικό Θέατρο (και με τμήματα Προνηπιακής- Νηπιακής Ηλικίας 16:00-17:00 καθημερινά στο Δημοτικό Θέατρο), Ώρες μαθημάτων Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00-19:00, Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6977768205(Σπυριδούλα Γατσούλη), 6975500204 (Φώντας Μακρής) 6944641750 (Μάνος Ναθαναήλ).ή στο email [email protected]

Η συντονισμένη προσπάθεια με σχολές εκμάθησης για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα, τα τοπικά τουρνουά και πρωταθλήματα αλλά και η συμμετοχή σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο σε περιφερειακά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα έχει φέρει αποτελέσματα.

Τα παιδιά της Κέρκυρας έχουν ανταποκριθεί  πολύ θετικά, αποδείχνοντας ότι έχουν όλες τις δυνατότητες να ασχοληθούν με ωφέλιμους και δημιουργικούς τρόπους διασκέδασης και να αφήσουν κατά μέρος την παθητικότητα της οθόνης και του πληκτρολογίου.

Τα αποτελέσματα είναι φανερά, τόσο σε επίπεδο μαζικότητας –στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ελλάδας που και φέτος ανέδειξε Πρωταθλητή Ελλάδας ένα παιδί του Συλλόγου, τον Απόστολο Παλαιολόγου στην Ε΄Δημοτικού, , ενώ η νεανική ομάδα του ΣΠΖΚ αναδείχτηκε ξανά Πρωταθλήτρια Δ. Ελλάδας. Τα παιδιά αυτά έχουν αρχίσει και στελεχώνουν και την αγωνιστική ομάδα του συλλόγου που πήρε μέρος στο Πρωτάθλημα Α΄Εθνικής.