Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή «έβαψε κόκκινη» την Πάνω Πλατεία (ΦΩΤΟ)

Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή
03 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:57

Εκδηλώσεις και εντυπώσεις κατά την πρώτη μέρα της διοργάνωσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή 02/09, για άλλη μια χρονιά, το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή “έβαψε στα κόκκινα”, την Πάνω Πλατεία της Κέρκυρας. Ένα διήμερο πλούσιο σε εκδηλώσεις πολιτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Κορωνίδα της πρώτης μέρας, η συναυλία του Κερκυραίου σύνθετη Σπύρου Σαμοΐλη. που μαζί με την ορχήστρα του παρουσίασε ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με συζήτηση με θέμα "Τουριστικό θαύμα Vs τα δικαιώματα της νεολαίας" με ομιλήτρια την Μυρσίνη Χαραλάμπους, μέλος της επιτροπής περιοχής Ηπείρου- Κερκυρας- Λευκάδας του ΚΚΕ. Στη συνέχεια την σκηνή ταρακούνησαν τα νεανικά συγκροτήματα EverWhat, Echelon και ΜΑΡΙΕΛΒΙΣ.




Το μουσικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τον Κερκυραίο σύνθετη Σπύρο Σαμοΐλη.



Εντύπωση έκανε η έκθεση με έργα του Κερκυραίου ζωγράφου Δημήτρη Σοφιανού, που "έφυγε" πριν ένα χρόνο από κοντά μας, καθώς και η έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής, με πλήθος προτάσεων, προσφορών και νέων εκδόσεων.



Η έκθεση με έργα του Κερκυραίου ζωγράφου Δημήτρη Σοφιανού

 


Εκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής

Από τις πιο ζωντανές γωνιές του Φεστιβάλ ήταν ο παιδότοπος και το Κόκκινο Αερόστατο, όπου οι μικροί μας φίλοι έμαθαν για το ηλιακό μας σύστημα.



Ο παιδότοπος του Φεστιβάλ

Μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τον ουρανό μέσα από τηλεσκόπιο,  έμαθαν διασκεδάζοντας μέσα από πειράματα φυσικής και ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα. Το σημερινό πρόγραμμα του Κόκκινου αερόστατου περιλαμβάνει παιχνίδι Ρουκ Ζουκ, πειράματα φυσικής και επίδειξη Tae Kwon Do.


Στο Κόκκινο Αερόστατο, οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ έμαθαν για το ηλιακό σύστημα

Oι εκδηλώσεις του φεστιβάλ απόψε, για μικρούς και μεγάλους, θα ξεκινήσουν 8:30 μμ με προβολή βίντεο για τον Μίκη Θεοδωράκη. Θα μιλήσει ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει η μεγάλη συναυλία με το ελληνικό ροκ συγκρότημα "Μωρά στη Φωτιά", την οποία θα ανοίξει το συγκρότημα "Σενάριο".