Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πενθήμερη παράταση για την επικαιροποίηση στο μητρώο

ΜΗΤΡΩΟ ΓΓΑ
01 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έληξε στις 31 Αυγούστου 2022 και τυπικά η τελευταία παράταση που είχε δώσει ο Υφυπουργός αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκης για την εγγραφή στο μητρώο της ΓΓΑ των σωματείων, αλλά ουσιαστικά δόθηκε ακόμη μια παράταση πέντε ημερών αυτή τη φορά (ίσως ως την επομένη).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έληξε στις 31 Αυγούστου 2022 και τυπικά η τελευταία παράταση που είχε δώσει ο Υφυπουργός αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκης για την εγγραφή στο μητρώο της ΓΓΑ των σωματείων, αλλά ουσιαστικά δόθηκε ακόμη μια παράταση πέντε ημερών αυτή τη φορά (ίσως ως την επομένη).

 Αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA ήταν να συναντηθεί αυτή την εβδομάδα με τον κ. Αυγενάκη για να συζητηθεί το θέμα, μετά από αίτημα των Συνομοσπονδιών και αποδοχή από την πλευρά του Υφυπουργού. Όπως ενημέρωσε το γραφείο του κ. Αυγενάκη η συνάντηση έχει οριστεί για το πρωί της Παρασκευής 2 Σεπτέμβρη στις 11.00. Αυτή η συνάντηση με θέμα συζήτησης το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και οι εγγραφές των ποδοσφαιρικών σωματείων σ’ αυτό, είναι και η αιτία για την επιπλέον πενθήμερη παράταση.

 

Η ενημέρωση της ΓΓΑ:

«Την συνάντηση έχουν αιτηθεί οι διεθνείς συνομοσπονδίες για να συζητηθεί το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και οι εγγραφές των ποδοσφαιρικών σωματείων σ’ αυτό. Ως εκ τούτου, δίδεται ολιγοήμερη παράταση, έως και τις 5 Σεπτεμβρίου 2022, στη σημερινή (31/08/2022) καταληκτική ημερομηνία επικαιροποίησης της εγγραφής στο Μητρώο των σωματείων εκείνων που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο 2021».

Το τι θα βγάλει αυτή η συνάντηση κανείς δεν ξέρει, θεωρούμε όμως πως FIFA/UEFA θα πιέσουν τον Υφυπουργό να δεχθεί την πρόταση που έχει κάνει η ΕΠΟ, δηλαδή να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα όλες οι ομάδες (εγγεγραμμένες και μη) για τη σεζόν που έρχεται, χωρίς κυρώσεις, όπως ακριβώς είχε γίνει και πέρσι και μιλάμε για αυτές που παίρνουν μέρος στα πρωταθλήματα και στο κύπελλο των ΕΠΣ.

Μπορεί να έχουν δοθεί πολλές παρατάσεις ως σήμερα, μπορεί πάνω από 70% των σωματείων να έχουν τακτοποιηθεί, αλλά ερασιτεχνικά σωματεία έχουν ένα πολύ μικρό ελαφρυντικό και ίσως για τελευταία φορά να πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να αγωνιστούν. Μην ξεχνάμε ότι πολλά από αυτά διαθέτουν ακαδημίες και αν δεν τους δοθεί η δυνατότητα να αγωνιστούν ούτε τα παιδιά των ακαδημιών δεν θα παίξουν και αυτό δεν θα το ήθελε κανείς.

Εν αναμονή της συνάντησης FIFA/UEFA με Αυγενάκη και της απόφασής τους. Θεωρούμε ότι θα βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση για τη σεζόν που ξεκινάει, με τις συνομοσπονδίες να έρχονται αποφασισμένες να στηρίξουν το αίτημα της ΕΠΟ και να επιμείνουν στο αυτοδιοίκητο.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια