Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι κληρώσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλου 31/8/2022

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
30 Αυγούστου 2022 / 15:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην αίθουσα του Συνδέσμου διαιτητών Κέρκυρας θα γίνουν το απόγευμα της Τετάρτης 31/8/2022 οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων (Α΄ και Β΄) της ΕΠΣΚ, καθώς και του Κυπέλλου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην αίθουσα του Συνδέσμου διαιτητών Κέρκυρας θα γίνουν το απόγευμα της Τετάρτης 31/8/2022 οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων (Α΄ και  Β΄) της ΕΠΣΚ, καθώς και του Κυπέλλου. Υπάρχουν δυο διαφοροποιήσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο που προέκυψαν τελευταία στιγμή. Όσο αφορά το πρωτάθλημα ο Αστέρας Λιαπάδων δυστυχώς (για το τοπικό ποδόσφαιρο) δεν θα πάρει μέρος και στη θέση του στην Α΄ κατηγορία θα αγωνιστεί ο ΠΑΟ Σφακιανάκης. Και αυτό γιατί η ΑΕ Φαιάκων και ο ΑΠΣ Μπενίτσες που ρωτήθηκαν από την ΕΠΣΚ δεν ήθελαν να πάρουν τη θέση της ομάδας των Λιαπάδων, κάτι που έκανε ο ΠΑΟΣ.

Στο κύπελλο οι 26 ομάδες έγιναν 27 αφού τελικά ο Αστέρας Πετριτή θα είναι στην κλήρωση, αφού η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, άναψε το πράσινο φως στην Ένωση, με απάντηση που έστειλε το πρωί της Τρίτης 30/8/2022.

 

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΚ

 

Την Δευτέρα 29.08.2022 συνεδρίασε η Ε.Ε. της ΕΠΣΚ και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις :

1. Εγκρίθηκε ο τελικός πίνακας των ομάδων που συμμετέχουν στην Α κατηγορία. Τη θέση του σωματείου ΑΟ ΑΣΤ ΛΙΑΠΑΔΩΝ που δεν δήλωσε συμμετοχή, καταλαμβάνει η ομάδα ΠΑΟ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ όπως προβλέπεται από την προηγούμενη προκήρυξη 2021-2022, μετά και την άρνηση των ομάδων ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ και ΑΠΣ ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ.

Ο πίνακας των ομάδων που θα μπουν στην κλήρωση της Τετάρτης 31.08.2022 είναι:

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΦ Αγ. Ματθαίου, Θιναλιακός, Όλυμπος, ΑΟ Παξοί, Αναγέννηση Περιβολίου, Κεραυνός Αγ. Νικολάου, ΑΟ Κάβος, Ολυμπιάδα Καρουσάδων, Αχιλλέας Νυμφών, Οδυσσέας Αυλιωτών, Κρόνος Αργυράδων, ΠΑΟ Κορακιάνας, ΑΟ Κέρκυρα, ΠΑΟ Σφακιανάκης.

2. Εγκρίθηκαν οι τελικοί πίνακες των 2 ομίλων της Β κατηγορίας. Όπου υπήρχε ταύτιση

γεωγραφικού προσδιορισμού, έγινε κλήρωση που διενεργήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣΚ κατά την συνεδρίαση της Ε.Ε. Οι τελικοί πίνακες των 2 ομίλων είναι:

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΕ Φαιάκων, Εθνικός Περουλάδων, Δίας Κασσιόπης, ΓΕΠ, Ηρακλής Σφακερών, Αστέρας Σπαρτύλα, ΑΟ Κοντόκαλι, Φοίνικες, ΑΕ Κανονιού, Ατρόμητος Άφρας.

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΠΣ Μπενίτσες, Βασιλάτικα, Αστέρας Μωραΐτικων, Ομόνοια, Κερ. Δραγωτινών,  Μ. Αλέξανδρος, Θύελλα, Ηρακλής Αγ. Δέκα, ΑΕ Καναλίων, Βολίδα.

Κάθε όμιλος αποτελείται από 10 ομάδες.

3. Εγκρίθηκε ο Τελικός πίνακας των ομάδων που συμμετέχουν στο Κύπελλο ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ « ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΒΒΑΝΗΣ». Δήλωσαν συμμετοχή 27 ομάδες που είναι οι παρακάτω:

 ΑΕ Λευκίμμης, Αστέρας Πετριτή, ΟΦ Αγ. Ματθαίου, Θιναλιακός, Όλυμπος, ΑΟ Παξοί, Αναγέννηση Περιβολίου, Κεραυνός Αγ. Νικολάου, ΑΟ Κάβος, Ολυμπιάδα Καρουσάδων, Αχιλλέας Νυμφών, Οδυσσέας Αυλιωτών, Κρόνος Αργυράδων, ΠΑΟ Κορακιάνας, ΑΟ Κέρκυρα, ΠΑΟ Σφακιανάκης, ΑΠΣ Μπενίτσες, ΑΕ Φαιάκων, Εθνικός Περουλάδων, Δίας Κασσιόπης, Ομόνοια, Μ. Αλέξανδρος, ΑΕ Κανονιού, Ηρακλής Αγ. Δέκα, ΑΕ Καναλίων, ΑΟ Φοίνικες, Βολίδα.

Η ομάδα του ΑΟ ΑΣΤ ΠΕΤΡΙΤΗ συμμετέχει κανονικά ύστερα και από την γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ. Οι αγώνες της Α φάσης όπως έχουμε επισημάνει και στην προκήρυξή μας είναι νοκ αουτ, και κατόπιν θα σχηματιστούν 2 όμιλοι και θα διεξαχθούν διπλοί αγώνες μεταξύ των ομάδων όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη.

Η κλήρωση των πρωταθλημάτων και το Κυπέλλου όπως είναι γνωστό θα γίνει στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Κέρκυρας (ΕΑΚΚ ) την ΤΕΤΑΡΤΗ 31.08.2022 και ώρα 18.30.

Επειδή υπάρχουν πολλά θέματα θα τηρηθεί αυστηρά η ώρα της κλήρωσης γιατί θα ακολουθήσει η επίδειξη του τρόπου κατάθεσης των δελτίων καθώς και η συνάντηση των τμημάτων Υποδομών στις 20.30 για την διοργάνωση της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2022-2023.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια