Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με 17 νέα οχήματα στην καθαριότητα εφοδιάστηκε ο Δήμος Κ. Κέρκυρας (video)

ΣΤΟΛΟΣ
30 Αυγούστου 2022 / 14:12

Ο νέος στόλος που αποκτήθηκε με «leasing» παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση έμπροσθεν του ΒΙΟΚΑ Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο νέος στόλος οχημάτων της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Έργου του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί.
 
Τα 17 νέα οχήματα τελευταίας τεχνολογίας που προμηθεύθηκε ο δήμος με «LEASING» σκοπό έχουν τη βέλτιστη αποκομιδή τόσο των σύμμεικτων και των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, όσο και των ογκωδών αντικειμένων, στο επόμενο διάστημα.
 
Η παρουσίαση του στόλου έγινε έμπροσθεν του ΒΙΟΚΑ Κέρκυρας, οδός Εθνικής Αντιστάσεως (Εμπορικό Κέντρο) από την Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, ενώ το «παρών» έδωσε σύσσωμη η δημοτική αρχή.


 
ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Από παράδειγμα προς αποφυγήν, από παγκόσμιας δυσφήμιση καταφέραμε  να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση και πλέον να μπορούμε να μιλάμε για καλές πρακτικές στην ανακύκλωση και στην καθαριότητα στο δήμο Κ. Κέρκυρας που νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και θα μιμηθούν και άλλοι δήμοι», τόνισε η κ. Υδραίου εκφράζοντας τις ευχαριστίες της σε όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή, Αντιδημάρχους και  υπηρεσιακούς παράγοντες υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η προεκλογική δέσμευση για τον καθαρισμό του δήμου πραγματοποιήθηκε και συνεχίζεται.



ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Με σκοπό να βελτιώσουμε λάθη, ολιγωρίες, να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, σήμερα αποδεικνύεται πως όπως δεσμευτήκαμε και προεκλογικά ότι θα καθαρίσουμε την Κέρκυρα, ή για να το πω λαϊκά, να ξεβρωμίσουμε την Κέρκυρα, το κάναμε και δικαιωνόμαστε", ανέφερε η Δήμαρχος.
 
Τα οχήματα που απέκτησε ο δήμος μέσω «leasing» ανέρχονται στα 17, ενώ ένα μικρό πλυστικό όχημα προσέφερε δωρεάν η εταιρεία Καούσης και ένα σάραθρον προέρχεται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κ. Κέρκυρας αποτελεί έναν από του λίγους Δήμους της χώρας που μπόρεσε να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη μέθοδο (χρηματοδοτική μίσθωση, leasing). 
 
«Θα ακολουθήσουν κι άλλα που περιμένουμε από τα ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν να κάνουν μόνο με καφέ κάδο για τα βιοαπόβλητα και αυτοκίνητα μόνο για τον καφέ κάδο και για τον κίτρινο κάδο που θα είναι και κάδοι κίτρινοι για το χαρτί και αυτοκίνητα μόνο για το χαρτί», δήλωσε η κ. Υδραίου διευκρινίζοντας ωστόσο ότι μόνο αυτά δεν φτάνουν για να μείνει η Κέρκυρα καθαρή αλλά απαιτείται αλλαγή κουλτούρας και συμπεριφοράς.

Τα οχήματα 

Τα οχήματα τα οποία προμηθεύεται ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αφορούν σε:
 
5. Απορριμματοφόρα οχήματα τύπου πρέσας χωρητικότητας 16κμ
4. Απορριμματοφόρο οχήματα ανοικτού τύπου χωρητικότητας 4κμ
1. Τριαξονικό όχημα 26τν τύπου γάντζου (ΗΟΟΚ LIFT) μεταφοράς απορριμματοκιβωτίων
1. Τετραξονικό όχημα 33τν τύπου γάντζου (ΗΟΟΚ LIFT) μεταφοράς απορριμματοκιβωτίων
1. Τριαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό 26τν
2. Διαξονικά ανατρεπόμενα φορτηγά 10τν με γερανό και γάντζο
1. Διαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό 10τν με γερανό και αρπάγη
1. Διαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό μικτού φορτίου 3,5τν
1. Διαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό μικτού φορτίου 7,5τν με γερανό και αρπάγη

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός της σχετικής μελέτης ανέρχεται στα 3.648.824,00€ ενώ η προμηθεύτρια εταιρεία έχει αναλάβει την ασφαλιστική κάλυψη, τις άδειες, και τα λοιπά νομιμοποιητικά έγγραφα.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ