Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξώδικο Συλλόγου Άλσους Γαρίτσας κατά Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κ. Κέρκυρας

ΕΞΩΔΙΚΟ
30 Αυγούστου 2022 / 09:41

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του οργάνου, στην οποία μπαίνει ως θέμα η έγκριση των πρακτικών των προσωρινών αναδόχων για την προμήθεια του εξοπλισμού για την αναβάθμιση του Άλσους

 ΚΕΡΚΥΡΑ. Αποφασισμένοι να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα ενώπιον των αρμόδιων πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων, προκειμένου να προστατεύσουν την περιουσία τους και το δικαίωμα της προσωπικότητάς τους εμφανίζονται τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Άλσους Γαρίτσας αναφορικά με τον σχεδιασμό για την κατασκευή πίστας skateboard στο Άλσος της Γαρίτσας.

Χθες μάλιστα ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του προς τα ΜΜΕ ενημέρωσε ότι προχώρησε σε εξώδικο κατά της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του οργάνου, στην οποία μπαίνει ως θέμα η έγκριση των πρακτικών των προσωρινών αναδόχων για την "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΛΣΟΥΣ ΓΑΡΙΤΣΑΣ – ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥ» προϋπολογισμού 738.012,04 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).

Ο Σύλλογος στην εξώδικη διαμαρτυρία επικαλείται την απόφαση που ελήφθη με πλειοψηφία  κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 Μαρτίου όπου συζητήθηκε το θέμα «Το Άλσος Γαρίτσας και οι ενστάσεις των κατοίκων της περιοχής». Σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 4-6/3.3.2022 απόφαση ορίζεται ότι : «Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά και παρέχει εξουσιοδότηση στη Δήμαρχο του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων, στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων και στους εκπροσώπους των Συλλογικοτήτων της περιοχής Άλσους Γαρίτσας, να αποταθούν στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και να αιτηθούν την ακύρωση κατασκευής του γηπέδου skateboard. Εν τω μεταξύ, να ανασταλεί κάθε πρόοδος εκτέλεσης του έργου που αφορά στο γήπεδο skateboard».
 
Στην εξώδικη διαμαρτυρία ο Σύλλογος αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους η περιοχή του Άλσους Γαρίτσας δεν ενδείκνυται για το εν λόγω έργο, αφού, όπως υποστηρίζει σε ακτίνα 10 μέτρων από τη πίστα, βρίσκονται από αμνημονεύτων ετών πάρα πολλές κατοικίες των μόνιμων κατοίκων της περιοχής  και είναι απολύτως βέβαιο ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου στη συγκεκριμένη θέση θα οδηγήσει, αφενός στην απώλεια της ψυχικής και πνευματικής τους υγείας και γαλήνης και αφετέρου θα έχει ως αποτέλεσμα την δραματική  πτώση της εμπορικής αξίας της ακίνητης περιουσίας των κατοίκων.

«Για το λόγο αυτό ο Σύλλογός μας εκπροσωπώντας του κατοίκους της περιοχής του Άλσους Γαρίτσας, έχει νομίμως εναντιωθεί πολλές φορές στην εκτέλεση της κατασκευής της πίστας skateboard στην ανωτέρω αναφερόμενη θέση πλην όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες, του Δήμου Κεντρικής Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων, δολίως κωφεύουν», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην εξώδικη διαμαρτυρία του.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ