Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις 17 Σεπτέμβρη ο 10ος αγώνας δρόμου Κόρισσος

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
29 Αυγούστου 2022 / 16:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για 10η φορά ο Περιβαλλοντικός Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κόρισσος διοργανώνει αγώνα στην άμμο, στον Ίσσου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για 10η φορά ο Περιβαλλοντικός Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κόρισσος διοργανώνει αγώνα στην άμμο, στον  Ίσσου. Συνδιοργανωτές Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η ΠΕΔ Ιονίων Νήσων/ Δήμος Νότιας Κέρκυρας. Σκοπός και στόχος της εκδήλωσης  η προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος, τα οικοσυστήματα, οι αρχαιολογικοί χώροι ενώ όπως αναφέρει και η αφίσα του συλλόγου…. «Αντιστεκόμαστε στις ιδιωτικοποιήσεις  και την εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας».

Ο φετινός αγώνας ορίστηκε να γίνει στις 17 Σεπτέμβρη στην παραλία του Ίσσου για τις 5μ.μ. και περιλαμβάνει δυο διαδρομές, 7 χιλιομέτρων και 1.200 μέτρων για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων, ενώ όπως πάντα όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν κάποιο έπαθλο.

Επίσης θα γίνουν αγώνες χάντμπολ στην άμμο, για παιδιά δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, που θα ξεκινήσουν στις 17.30, ενώ δηλώσεις συμμετοχής να μπορούν να γίνουν ακόμη και 2 ώρες πριν την έναρξη.

Φετινό σύνθημα της εκδήλωσης «Τρέχουμε και περπατάμε στη Χρυσή Άμμο, για το σήμερα και το αύριο του Ίσσου».

Η εκδήλωση έχει υποστηρικτές  το σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, δεκάδες φορείς του Πολιτισμού, του αθλητισμού, της παιδείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, Περιβαλλοντικών οργανώσεων και Αγροτικών Συλλόγων.

Συνδιοργανωτές ο ΣΕΒΑΣ (Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου) «ο ΒΙΚΤΩΡ», ΕΣΥΝ, ΠΕΠΦΑ Κέρκυρας, Λαοδάμας, Διάπλους, Θεραπευτικό πρόγραμμα για εξαρτημένους της ΨΚ του ΓΝΚ, Κερκυραϊκός Γ.Σ.     

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια