Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φεστιβάλ νέων μουσικών ταλέντων, «Gina Bachauer», στην Αναγνωστική Εταιρία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤEΟ)

«Gina Bachauer»
29 Αυγούστου 2022 / 03:58

Οι αριστοτεχνικές ερμηνείες των νέων μουσικών εντυπωσίασαν το κοινό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το τελευταίο Παρασκευο-Σάββατο του Αυγούστου για μια ακόμα χρονιά το φεστιβάλ νέων σολίστ Gina Bachauer άνοιξε τις πόρτες του στο φιλόμουσο κοινό της Κέρκυρας. Οι εμφανίσεις των σολίστ του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας, γεγονός που συνεισέφερε στην επιβλητικότητα της μουσικής.
 


Φωτο: Γιώργος Ανδριώτης - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Κερκυραίου πιανίστα Άθου Βασιλάκη. Οι νεαροί και νεαρές μουσικοί που έλαβαν μέρος, ήταν όλοι νικητές του διαγωνισμού νέων ταλέντων που διοργανώνει το ίδρυμα Gina Bachauer και προέρχονταν από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Νεαρά ταλέντα που διακρίθηκαν από νωρίς στη μελέτη και ερμηνεία της λόγιας μουσικής παράδοσης, την κατά κόσμο κλασσική μουσική. Ερμήνευσαν σόλο ή σαν ντουέτο έργα γνωστά για την τεχνική δεξιότητα που απαιτεί η εκτέλεση τους. Ανάμεσα σε άλλα, το κοινό απόλαυσε έργα των κλασσικών συνθετών Bach, Mozart, Paganini, Beethoven, Chopin και Ravel.
 



Φωτο: Γιώργος Ανδριώτης - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Οι νέοι σολίστ που συμμετείχαν ήταν, κατά σειρά εμφάνισης, ο Ιορδάνης Σάντος-Μαστραλέξης – βιολί, Αθανάσιος Κυπάρος - βιολί, Σωτήρης Λουίζος - πιάνο, Άννα-Μαρία Γυπάκη - βιολί, Σταύρος Σαμαράς - βιολί, Αλέξανδρος Ζαχαριάκης – Πιάνο, Ιβάν Ρέκκας – πιάνο, Αλέξανδρος Ζαχαριάκης – πιάνο, Μαργαρίτα Κολάση – πιάνο.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας, ο κόσμος κρατούσε την αναπνοή του. Η μουσική ενέργεια που παρήγαγαν οι νεαροί ερμηνευτές και ερμηνεύτριες ήταν θαρρείς, χειροπιαστή στο χώρο. Γέμιζε την αίθουσα με μια αίσθηση δέους. Το νεαρό της ηλικίας των μουσικών έκανε το κοινό να θαυμάσει ακόμα περισσότερο τη σχεδόν εξωπραγματική δεξιότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας, και φυσικά το ήθος που απαιτείται για να κατακτηθεί τέτοιος βαθμός μουσικής μαεστρίας.

 


Θ. Κυπάρος, Μ. Κολάση και Α.Μ Γυπάκη, στο παρασκήνιο της εκδήλωσης



Τα παιδιά με το χάρισμα αδημονούσαν στα παρασκήνιο, με την ένταση της επικείμενης δοκιμασίας ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους. Περίμεναν τη σειρά τους, άλλοι-ες προσηλωμένοι-ες στις ερμηνείες, άλλοι-ες να διαλογίζονται σε παρακείμενο χώρο. Η στιγμή του χειροκροτήματος έμοιαζε να απελευθερώνει εν τέλει το χαμόγελο τους.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κωσταντίνος Καράμπελας – Σγούρδας, δήλωσε πανευτυχής που το φεστιβάλ επέστρεψε στην Κέρκυρα ύστερα από απουσία δύο χρόνων.



Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κωσταντίνος Καράμπελας – Σγούρδας


Όπως μας είπε ο θεσμός του Φεστιβάλ αλλά και οι δράσεις του Διεθνούς Σωματείου Μουσικών Gina Bachauer, αποσκοπούν στο να αναδείξουν νέα μουσικά ταλέντα αλλά και να φέρουν σε επαφή νέους μουσικούς ερμηνευτές με το διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα. Μας πληροφόρησε ότι το φεστιβάλ λειτουργεί σαν εφαλτήριο για τους νέους μουσικούς, μια βάση πάνω στην οποία συχνά οικοδομούν μια διακεκριμένη καριέρα.