Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα «Μωρά στη Φωτιά» στην Κέρκυρα

«Μωρά στη Φωτιά»
27 Αυγούστου 2022 / 17:19

Ροκ συναυλία στη Σπιανάδα στα πλαίσια του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ιστορικό ελληνικό ροκ συγκρότημα «Μωρά στη Φωτιά» έρχεται στην Κέρκυρα, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου για μια συναυλία στα πλαίσια του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή.

Τα Μωρά στη Φωτιά είναι από τα πλέον δημοφιλή μουσικά σχήματα. Θεωρείται ένα συγκρότημα ιστορικής σημασίας, καθώς η πορεία του διανύει αισίως τρεις δεκαετίες δισκογραφικής και συναυλιακής δραστηριότητας. Στο τιμόνι της μπάντας, το ιδρυτικό μέλος και μόνος εναπομείνας από την αρχική σύνθεση, Στέλιος Σαλβαδόρ.



 

Ο ήχος στις κυκλοφορίες του συγκροτήματος αντλεί από την Βρετανική σκηνή του “νέου κύματος” των αρχών της δεκαετίας του 1980. Με αυτό τον ήχο καθιερώθηκαν αρχικά σε ένα φοιτητικό κοινό. Ύστερα σταδιακά, έγιναν προσιτοί σε μεγάλο κομμάτι του ευρύτερου ακροατηρίου.

Με το πέρας των χρόνων ο ήχος μεταλλάχθηκε. Ο Σαλβαδόρ ήρθε να μείνει στην Κέρκυρα. Εδώ μπλέχτηκε με το πανεπιστήμιο και με κάποιο τρόπο αυτό πέρασε και στην μουσική του. Πρόσφατα το συγκρότημα ενορχήστρωσε και ηχογράφησε κάποια τραγούδια της πρώιμης περιόδου του, αλλά με μια προσέγγιση που συναντάς περισσότερο στις ενορχηστρώσεις της τζαζ.



Στο τιμόνι της μπάντας, το ιδρυτικό μέλος και μόνος εναπομείνας από την αρχική σύνθεση, Στέλιος Σαλβαδόρ.
 

Το Σάββατο στην Πάνω Πλατεία, τον Σαλβαδόρ θα πλαισιώσουν ο Σάκης Ζαχαριάδης στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Φώτης Τσακιρίδης στα ντράμς, ο Κώστας Κατσαρός στην τρομπέτα και τα πλήκτρα, ο Δημήτρης Ματζίρης στο τρομπόνι και κιθάρα.