Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η αιχμηρή απάντηση Κράτσα για την παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Σ. Κουρή

ΚΡΑΤΣΑ
26 Αυγούστου 2022 / 15:53

Θα ήταν έντιμο πολιτικά να είστε ειλικρινής και να αναφέρετε τους πραγματικούς λόγους της παραίτησής σας και των παραπόνων σας, λέει η Περιφερειάρχης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ιδιαίτερα αιχμηρή στην απάντησή της εμφανίστηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα αναφορικά με την παραίτηση του μέχρι πρότινος Αντιπεριφερειάρχη της Σωτήρη Κουρή, υπεύθυνου για τον πρωτογενή τομέα.
 
Η κ. Κράτσα καλεί τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη να αναφέρει τους πραγματικούς λόγους της παραίτησής του επισημαίνοντας ότι οι ασάφειες, οι ετερόκλητες αναφορές, και οι απροσδιόριστοι χαρακτηρισμοί και αιχμές στην επιστολή του προδίδουν την έλλειψη πραγματικών επιχειρημάτων και πλήρη σύγχυση.
 
Στην απάντησή της στηλιτεύει το γεγονός ότι αρνήθηκε να υποστηρίξει και την τεράστια προσπάθεια που γίνεται στην Κεφαλονιά και Ιθάκη ως “ξένος” και μη γνωρίζων τις ιδιαίτερες δυσκολίες, για να αντιμετωπισθούν οι πληγές από τις φυσικές καταστροφές και να οχυρωθούν τα εγκαταλελειμμένα νησιά έναντι άλλων απειλών και να εκσυγχρονισθούν οι υποδομές τους.
 
 
Αναλυτικά η απάντηση της κ. Κράτσα:
 
 
Κύριε Κουρή,
Στην ανοικτή επιστολή σας, που ακολούθησε την παραίτησή σας, προσπαθείτε ν΄ αναφερθείτε στους λόγους που σας οδήγησαν σ’ αυτήν χωρίς να γίνονται οι αναφορές σας κατανοητές και πιστευτές.
 
Σας έχω τιμήσει κατ’ αρχάς με την πρόταση του υποψήφιου Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων την οποία αρνηθήκατε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους που δεν μπορούν ν’ αναφερθούν σε μία δημόσια επιστολή. Σας επέλεξα ως μέλος της Περιφερειακής Αρχής και σας εμπιστεύθηκα την ιδιαίτερα σημαντική αρμοδιότητα του Πρωτογενούς τομέα και της Ανάπτυξης της Υπαίθρου.
 
Στηριχθήκατε στο έργο σας από εμένα προσωπικά και από όλα τα μέλη της Περιφερειακής Αρχής, στις επιλογές σας, στις επαφές με την κυβέρνηση, στις μετακινήσεις σας, στις χρηματοδοτήσεις των έργων αρμοδιότητάς σας από τους Αυτοτελείς Πόρους της Περιφέρειας (ΚΑΠ), στις εντάξεις σε αναπτυξιακά εργαλεία όπως και στην ενίσχυση του προγράμματος Leader. Σας υπενθυμίζω ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο που αρχίζει σήμερα, υπάρχει εισήγηση για έγκριση χρηματοδότησης ύψους 620 χιλ. ευρώ για τον εξηλεκτρισμό αγροτικών επιχειρήσεων.
 
Θα ήταν έντιμο πολιτικά να είστε ειλικρινής τόσο προς την Περιφερειακή Αρχή, όσο και προς το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους πολίτες του Ιονίου και να αναφέρετε τους πραγματικούς λόγους της παραίτησής σας και των παραπόνων σας. Οι ασάφειες, οι ετερόκλητες αναφορές, και οι απροσδιόριστοι χαρακτηρισμοί και αιχμές στην επιστολή σας προδίδουν την έλλειψη πραγματικών επιχειρημάτων και πλήρη σύγχυση.
 
Αρνηθήκατε να υποστηρίξετε και την τεράστια προσπάθεια που γίνεται στην Κεφαλονιά και Ιθάκη ως “ξένος” και μη γνωρίζων τις ιδιαίτερες δυσκολίες, για να αντιμετωπισθούν οι πληγές από τις φυσικές καταστροφές και να οχυρωθούν τα εγκαταλελειμμένα νησιά έναντι άλλων απειλών και να εκσυγχρονισθούν οι υποδομές τους. Την προσπάθεια αυτή, που παρόμοια δεν γίνεται σε καμία άλλη Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, εξετίμησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως δημόσια και προσωπικά μου ανέφερε και ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να την στηρίξουν.
 
Κύριε Κουρή σε πρόσφατη συνάντηση των μελών Συνδυασμού μας ενημερώσατε ότι θα αποχωρήσετε της πολιτικής και δεν θα ασχοληθείτε σε επόμενη θητεία ούτε με τον α’ , ούτε με τον β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης για λόγους προσωπικούς, τους οποίους αναλύσατε και ότι θα συνεχίσετε το έργο σας έως το τέλος της θητείας μας.
 
Διαφαίνεται ότι στο μεταξύ επεκράτησαν αλλότριες σκέψεις για το ρόλο σας και την συμπεριφορά σας, τις οποίες η Περιφερειακή Αρχή δεν μπορεί να παρακολουθήσει και σας παραπέμπει στην κρίση των πολιτών του Ιονίου.
 
«Δεσποτείες»
 
Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Κουρής εξαπέλυσε πυρά προς την Περιφερειακή Αρχή κάνοντας λόγο για ανικανότητες και αδιαφορία της ΠΙΝ, καθώς και κακές συμπεριφορές και «δεσποτείες» θεωρώντας χαμένα τα τρία χρόνια της θητείας της.  Όπως διευκρίνισε πάντως παραμένει Περιφερειακός Σύμβουλος για την Κεφαλονιά.