Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εθελοντική δράση στο Βίδο προγραμματίζει το «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα»

Βίδο
25 Αυγούστου 2022 / 12:42

Επιστολή της ΚΟΙΝΣΕΠ προς τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για τα προβλήματα πυρασφάλειας και λυμάτων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εθελοντική παρέμβαση για την επιδιόρθωση προβλημάτων στην πυροπροστασία και σε αγωγό λυμάτων, προγραμματίζει ο Σπύρος Νεράντζης με την ΚΟΙΝΣΕΠ "Όλοι μαζί για την Κέρκυρα", ενημερώνοντας τους αρμόδιους του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

Η επιστολή

Προς:
  1. Τμήμα Εθελοντισμού, Πολιτική Προστασία, Διεύθυνση Επιχειρησιακού Έργου, Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων
  2. ΔΙΑΔΕΥΑΚ
  3. Αντιδημάρχους: Κον Χάρη Γιώτη, Κον Ανδρέα Σκούπουρα, Κον Βασίλη Αργυρό
  4. Εντεταλμένο Δημ. Σύμβουλο Κον Βασίλη Μελίδη
  5. Ιδαίτερο Γραφείο Δημάρχου
  6. Γενικό Γραμματέα του Δήμου
 
Χαιρόμαστε ιδαίτερα για την αποκατάσταση του προβλήματος με την παροχή νερού στις 12 πυροσβεστικές φωλιές του κατασκηνωτικού κέντρου στο Βιδο. Το παραπάνω πρόβλημα ήταν γνωστό προς όλους καθώς επίσης  είχε υποδειχτεί και είχε καταγραφεί εδώ και 16 ημέρες από το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας.  

Χρειάστηκε η εθελοντική παρέμβαση  του Κου Βασίλη Μελίδη και του Κου Αλέκου Μαυρόπουλου για την αποκατάσταση του προβλήματος.
 
Στην νησίδα Βίδο υπάρχουν επίσης, μεταξύ των άλλων και τα κάτωθι προβλήματα:
  1. Οι τρείς (3) Πυροσβεστικές φωλιές που βρίσκονται στο πευκόδασος προς το «κοκκινόχωμα» δεν έχουν νερό από την αρχή του καλοκαιριού.
  2. Στην μικρή παραλία στο λιμάνι η αντλία λυμάτων δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα τα λύματα να πέφτουν στην θάλασσα που χρησιμοποιείται από τους λουόμενους.
  3. Η μεγάλη παραλία δεν έχει καθόλου νερό
Στην μέση του καλοκαιριού και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, οι τρεις παραπάνω ελλείψεις θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την πυρασφάλεια της νησίδας καθώς και την υγεία των λουομένων.

Η ομάδα του Όλοι μαζί για την Κέρκυρα διαθέτοντας την τεχνογνωσία και τους εξιδεικευμένους τεχνίτες καθώς επίσης γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια όλο το πυροσβεστικό δίκτυο, το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και την λειτουργία των αντλιοστασίων της πυρόσβεσης και της ύδρευσης, προγραμματίζει την Κυριακή 28/08/2022 να κάνει τις ανάλογες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των παραπάνω ελλείψεων.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και την συνεργασία σας για την καλύτερη επίτευξη των κοινών μας στόχων  για την ασφάλεια του Βίδο και των επισκεπτών του.

Παραμένοντας σταθεροί στην θέση μας ότι ο εθελοντισμός επικουρεί τις προσπάθειες και τις ενέργειες του Δήμου μας, θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε για τυχόν δική σας άμεση προγραμματισμένη ανάλογη παρέμβαση.

Κέρκυρα 25/08/2022

Σπύρος Νεράντζης
6936691321