Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στ. Γκίκας: «Από σήμερα η χώρα παύει να αποτελεί εξαίρεση στην Ευρωζώνη»

Καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας
20 Αυγούστου 2022 / 10:53

Δήλωση του βουλευτή για την έξοδο της χώρας από το Καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την σημερινή έξοδο της χώρας από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή επίσημη έξοδος της Ελληνικής Οικονομίας από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας σηματοδοτεί τον τερματισμό μίας σκοτεινής και εξαιρετικά δύσκολης περιόδου για τη χώρα μας που συνοδεύτηκε από κοινωνικές και πολιτικές κρίσεις και επηρέασε έντονα την ζωή των Ελλήνων πολιτών.


Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά, την σημαντική αυτή ημέρα για τη χώρα μας, να συναντώμαι στην Κέρκυρα με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος σήκωσε το βάρος της προσπάθειας προκειμένου να επιτευχθεί ο μεγάλος αυτός Εθνικός στόχος.


Όπως όλοι γνωρίζουμε η Ελλάδα εξόφλησε πρόωρα τα δάνεια προς το ΔΝΤ, ενώ έχοντας υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των στόχων και των δεσμεύσεων έναντι του Eurogroup και έχοντας εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, η Οικονομία μας έγινε πιο ισχυρή αλλά και πιο ανθεκτική.


Αναγνωρίζεται διεθνώς ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνέχισε την μεταρρυθμιστική της πορεία και την εφαρμογή αποτελεσματικής και ορθολογικής οικονομικής πολιτικής παρά τις παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις που προκάλεσαν τα τελευταία 2,5 χρόνια η πανδημία, αλλά και η ενεργειακή κρίση, η οποία επιδεινώθηκε από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.


Από σήμερα η Ελλάδα παύει να αποτελεί εξαίρεση στην Ευρωζώνη και αποκτά μεγαλύτερη ελευθερία στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, υπό τους γενικούς κανόνες που θέτει φυσικά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα ενισχύεται η θέση της Οικονομίας μας στις διεθνείς αγορές και ερχόμαστε πιο κοντά στην ανάκτηση της πολυπόθητης επενδυτικής βαθμίδας.


Η μεθοδική και αποτελεσματική δουλειά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έκανε δυνατή την επιστροφή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα. Συνεχίζουμε την μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια για να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες και προοπτικές για όλους τους Έλληνες πολίτες και μία ισχυρή, σύγχρονη και αυτοδύναμη Ελλάδα.»