Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι ιστορικοί Sound Machine για μια συναυλία στη Δασιά

Sound Machine
18 Αυγούστου 2022 / 13:45

Το συγκρότημα των παλαίμαχων ροκάδων, πιστό στο ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού με την Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 21 Αυγούστου οι Κερκυραίοι ροκάδες και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη συναυλία του συγκροτήματος  Sound Machine. Ένα συγκρότημα ιστορική σημασίας για τη ροκ σκηνή του νησιού, καθώς μετράει πάνω από τριάντα χρόνια πορείας. 


 Οι Sound Machine , στο ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού με την Κέρκυρα
 

Οι Sound Machine είναι ένα συγκρότημα που σχημάτισε το 1988, ο Γιώργος Σκορδίλης, ένας από τους νεαρούς ροκ κιθαρίστες και τραγουδοποιούς της εποχής, που σαν άλλους πριν από αυτόν, άφησε πίσω την Κέρκυρα, προς αναζήτηση καλύτερης μοίρας στην πρωτεύουσα. Εκεί έδρασε τα τελευταία τριάντα χρόνια. Μέσω όμως της μπάντας που δημιούργησε, και του θεσμού των ετήσιων θερινών συναυλιών που κατάφερε άτυπα να εδραιώσει, διατήρησε την επαφή του με την μικρή αλλά ζωντανή rock σκηνή του νησιού.



 


Ο αδελφός του Γιώργου, Σταύρος Σκορδίλης συμμετέχει στην μπάντα από την δεκαετία του 1990. Διατηρεί ροκ μπαρ στην πόλη, καταφύγιο για πόλους που αποζητούν στους ρομαντικούς πλέον ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας μια ανάπαυλα από το αδιάκοπο “ντάπα ντούπα” αυτισμό της σύγχρονης χορευτικής ποπ.




 


Ο ντράμερ και τσελίστας (εκτός των άλλων) Αλέκος Μεσημέρης συνεργάζεται με τον Γιώργο από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Ένας κλασσικός ροκ ντράμερ που “πήρε σπονδή” προς την κλασσική μουσική.






Στην περίπτωση του “πληκτρά” Μάκη Μαρτίνη, φαίνεται να ισχύει το αντίστροφο. Κλασσικός μουσικός με ακαδημαϊκή παιδεία, που όμως αρέσκεται στο να ροκάρει ανέμελα με τους Sound Machine, κλείνοντας το μάτι στο alter ego του, το λόγιο μουσικολόγο με τις παρτιτούρες της φιλαρμονικής προπαίδειας. Στο μπάσο ο Χρίστος Τσάμης.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε χώρο του ξενοδοχείου Primavera, στη Δασιά, τις 20:30 μ.μ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.