Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προς αναστολή τα τοπικά πρωταθλήματα

ΕΠΟ – ΕΠΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
12 Αυγούστου 2022 / 16:41
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Δεν τα βρήκαν Λ. Αυγενάκης – Τ. Μπαλτακός

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση που κράτησε 4 ώρες, είχαν την Τετάρτη 10/8 ο Υφυπουργός αθλητισμού Λ. Αυγενάκης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τ. Μπαλτάκο και αντιπροσωπεία της ΕΠΟ (Μπαλτάκος, Δημητρίου, Αντωνίου, Κωνσταντινίδης, Φιλιππουσης), με βασικό αντικείμενο το μητρώο των αθλητικών σωματείων.

Για το θέμα των σωματείων που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ και δεν έχουν αποκτήσει την ειδική αθλητική αναγνώριση (άρα αυτά δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα) δεν συμφώνησαν οι δυο πλευρές και απλά έδωσαν ραντεβού για την ερχόμενη Τετάρτη 17/8, την ημέρα δηλαδή που λήγει η προθεσμία εγγραφής. Δεν είχαμε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ούτε δελτίο τύπου από τη μια ή την άλλη πλευρά.   

Η πλευρά της ΕΠΟ ζήτησε από τον Λ. Αυγενάκη να μην υπάρξουν κυρώσεις στα σωματεία που δεν θα έχουν εγγραφεί στο μητρώο και να τους επιτραπεί η συμμετοχή στα πρωταθλήματα, ζήτησε να πάρει για ένα χρόνο (όπως έγινε και πέρσι) αναβολή των κυρώσεων. Αυτό δεν έγινε δεκτό από τον Λ. Αυγενάκη και τα πράγματα δυσκολεύουν για πολλά σωματεία, ενώ το ραντεβού μια εβδομάδα μετά δεν ξέρουμε που μπορεί να καταλήξει. Το ενδεχόμενο ο Υφυπουργός να μην αλλάξει στάση την ερχόμενη Τετάρτη, οδηγεί στη σκέψη την ΕΠΟ να αναστείλει όλα τα Τοπικά Πρωταθλήματα και αυτό θα το ξέρουμε την επόμενη εβδομάδα.

Εκτίμησή μας είναι ότι θα βρεθεί κάποια μεσοβέζικη λύση από τις δυο πλευρές, δεν μπορεί περισσότερες  από 1.500 ερασιτεχνικές ομάδες να μην ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Η ΕΠΟ πιέζει, ο Υφυπουργός που έχει δώσει αρκετές παρατάσεις εγγραφής στο μητρώο και αναστολή κυρώσεων πέρσι δεν θα θελήσει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Όμως επειδή οι εκλογές έρχονται και στην Ελλάδα αυτό μετράει για οποιαδήποτε κυβέρνηση, θα σκεφτούν το πολιτικό κόστος από μια αναβολή τοπικών πρωταθλημάτων που θα κάνει «κρότο» σε όλη την Ελλάδα και η λογική λέει ότι κάτι θα γίνει.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια