Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το θέατρο του παραλόγου η ΕΠΟ για Γ Εθνική

ΕΠΟ – Γ ΕΘΝΙΚΗ
12 Αυγούστου 2022 / 16:39
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Οι εκκρεμότητες που υπήρχαν σε ότι αφορά τους Ομίλους 1 και 2 της Γ΄ Εθνικής και είχαν σχέση με τις αποφάσεις ανόδου για Αγροτικό Αστέρα ή Πανδραμαϊκό και Κοζάνη παραμένουν.

ΑΘΗΝΑ. Οι εκκρεμότητες που υπήρχαν σε ότι αφορά τους Ομίλους 1 και 2 της Γ΄ Εθνικής και είχαν σχέση με τις αποφάσεις ανόδου για Αγροτικό Αστέρα  ή Πανδραμαϊκό και Κοζάνη παραμένουν. Η ΕΠΟ αποφάσισε μόνο στο σκέλος που είχε σχέση με την ΑΕ Λευκίμμης και παρά τις υποσχέσεις ότι τη βδομάδα αυτή θα αποφάσιζε για τις άλλες δεν το έκανε.

Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει πλέον και αυτό θα μπορεί να επηρεάσει όλη την Γ΄ Εθνική όσο παραμένουν ανοικτές αυτές οι υποθέσεις.

Ο λόγος είναι , πως παρά τις διαβεβαιώσεις η πρωταθλήτρια του 2ου Ομίλου, Κοζάνη, δεν βλέπει προς το παρόν άνοδο, με αποτέλεσμα να προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της απόφασης της Ε.Ε. ΕΠΟ που επικύρωσε την βαθμολογία του ειδικού πρωταθλήματος, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση για τον Μακεδονικό και να πάρει τη θέση του στη Super League 2. Αυτό θα συζητηθεί την 1 Σεπτεμβρίου και ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα βρεθεί λύση την ίδια μέρα. Παράλληλα ο Ηρακλής Λάρισας, που συμμετείχε στα μπαράζ  ανόδου,  έστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ με αίτημα να μη ληφθεί απόφαση που να προβιβάζεται η Κοζάνη.

Έχουμε λοιπόν στον αέρα 5 ομάδες, από τις οποίες η λογική λέει ότι, δυο εκ των οποίων θα παίξουν στη Super League 2 και τρεις στη Γ΄ Εθνική. Και ενώ όλες οι ομάδες έχουν ξεκινήσει προετοιμασία για τη νέα σεζόν, κάποιες δεν ξέρουν σε ποια κατηγορία θα παίξουν, δεν έχουν διαμορφώσει ρόστερ, δεν θα προλάβουν να γίνουν ΠΑΕ όποτε χρειαστεί και όλα αυτά γιατί η ΕΠΟ τα έχει κάνει θάλασσα.

Το ένα της λάθος ήταν με τον 1ο όμιλο που δεν έπρεπε να επιτρέψει τη συμμετοχή του Αγροτικού Αστέρα, ο οποίος μάλιστα κέρδισε και άνοδο στη Super League 2. Το άλλο που έπρεπε να αναβάλλει τα ματς στα μπαράζ του Μακεδονικού και δεν το έκανε, ενώ επικύρωσε τη βαθμολογία τους, μη λαμβάνοντας υπόψη της την απόφαση του CAS.

Όλα αυτά επηρεάζουν, ΑΕ Λευκίμμης και Αστέρα Πετριτή αφού η λογική λέει πως μέχρι να βρεθεί λύση για τις ομάδες των δυο περσινών Ομίλων, θα περάσει καιρός και μια ακόμη αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος, είναι προ των πυλών.  


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια