Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδηλώσεις – συναυλίες, πού θα πάτε το βράδυ της Τετάρτης 10 Αυγούστου

Βαρκαρόλα
10 Αυγούστου 2022 / 17:28
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βαρκαρόλα, εκδηλώσεις, συναυλίες είναι μερικά από τα event της αποψινής βραδιάς. Αναλυτικά:

Στις 22:00 μ.μ, στον κόλπο της Γαρίτσας πραγματοποιείται το πολιτιστικό και εορταστικό δρώμενο της Βαρκαρόλας.  «Το τραγούδι της θάλασσας – Βαρκαρόλα» όπως ονομάζεται στην τρέχουσα εκδοχή του, είναι τοπική γιορτή των νεότερων χρόνων, που οργάνωσε  για πρώτη φορά το 1984 ο Οργανισμός Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων (Ο.Κ.Ε.) σε ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, της σωτηρίας του νησιού από την πολιορκία των Οθωμανών το 1716. Η Δήμαρχος  Κ. Υδραίου τόνισε ότι η εκδήλωση, έχει εμπνευστεί από την παλιότερη βαρκαρόλα αλλά έχουν προστεθεί και νέα στοιχεία που θα εναρμονίσουν το έθιμο με την εποχή μας.  Όπως είπε και ο Πέτρος Γάλλιας πρόσθεσε ότι «Το τραγούδι της θάλασσας – Βαρκαρόλα» δεν είναι μια προσπάθεια αναβίωσης παλαιότερων δρώμενων, αλλά μια μεγάλη γιορτή – εμπνευσμένη και βέβαια με αναφορές σε αυτά – με μουσικές από τον κόσμο της κλασικής μουσικής και της όπερας, στοιχεία αγαπημένα από τον κόσμο του νησιού μας, τόσο αρμονικά ενσωματωμένα και συνυφασμένα με την κουλτούρα του τόπου μας.»



Συναυλία του μουσικού σώματος  της Φ.Ε. Μάντζαρος στο Πάλκο της Πάνω Πλατείας στις 21:00 στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού για το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος το 1716. Σόλο τρομπέτα Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Μουσική διεύθυνση Σωκράτης Ανθης.



Ο Λιάκος έρχεται με ένα άκρως δυναμικό live, με τραγούδια από το τελευταίο του ΕΡ «Ήρωες, αλλά και από τον δίσκο “Λιάκος vs Εισβολέας”, καθώς και τα πρόσφατα hit singles “Λάθη Μετράω” και “Φύσα Σιωπηλά” και κομμάτια απ’ όλη τη δισκογραφική του πορεία. Με φουλ μπάντα, φουλ ενέργεια και φουλ αισιοδοξία! Café Corner / Bojos  21ης Μαρτίου, στη Λευκίμμη.



Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βάτου «Ο ΤΡΙΓΙΑΛΟΣ» διοργανώνει την  Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 και ώρα 20:00 μ.μ. στο σχολείο του Βάτου  μουσική Λαϊκή βραδιά με σουβλάκια, ποτά και αναψυκτικά.


Βάτος

Οι εκδόσεις «image», της Ελβίρας Μεταλληνού διοργανώνουν βραδιά ποίησης, ζωγραφικής και μουσικής, με τίτλος: «7 ποιητές - ζωγράφοι, σαν πνοή, χρώμα και ήχος της Κέρκυρας», την Τετάρτη 10 Αυγούστου, στις 9:00 μ.μ., στον Κήπο Παλαιών Ανακτόρων (Κήπος του Λαού). Εφτά ποιητές, επτά ζωγράφοι, και ένας συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής, πρόσωπα που σχετίζονται ποικιλοτρόπως με την Κέρκυρα, εκθέτουν το αισθητικό «σύμπλεγμα» των καλλιτεχνικών τους μέσων.




Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυράδων με τον ΑΠΣ Κρόνος Αργυράδων, συνδριοργανώνουν μουσική βραδιά στον Αγιο Γεώργιο δίπλα στην εκκλησία με την ορχήστρα "Οδύσσεια" το βράδυ της Τετάρτης 10/8 με σουβλάκια, λουκουμάδες, ποτά.
 
Τραγουδάει η Μαριάνα Καποδίστρια
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.