Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστροφή της Βολίδας σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΣΚ - ΒΟΛΙΔΑ
10 Αυγούστου 2022 / 15:22
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ήταν μια δύσκολη περίοδος πέρσι για την ομάδα της Βολίδας η οποία για πρώτη φορά δεν συμμετείχε σε πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ήταν μια δύσκολη περίοδος πέρσι για την ομάδα της Βολίδας η οποία για πρώτη φορά δεν συμμετείχε σε πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Το τονίζουμε γιατί διατηρεί και τμήμα βόλεϊ (ανδρών και γυναικών) όπου ανελλιπώς τα τελευταία 26-27 χρόνια συμμετέχει.

Η νέα διοίκηση που ανέλαβε τα ηνία της ομάδες το 2021, δούλεψε πολύ, ετοίμασε το έδαφος ώστε η ομάδα αυτή να είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην Β΄ κατηγορία της Κέρκυρας.

Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι δεν θα είναι εύκολο το εγχείρημα, χρειάζεται να βρεθούν 22-25 ποδοσφαιριστές που μέσα σε 5,6 εβδομάδες πρέπει να γίνουν ομάδα και πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται πολύ σκληρή δουλειά. Πέραν αυτού το τοπικό στοιχείο δεν θα είναι τόσο έντονο αφού δυστυχώς, ενώ έχει η Βολίδα στο χωριό δικό της γήπεδο, αυτό είναι εγκαταλελειμμένο ακατάλληλο και για προπονήσεις, ενώ το γήπεδο των Καστελάνων Μέσης που χρησιμοποιούσε τα τελευταία 15-17 χρόνια, έχει γίνει χέρσο χωράφι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα  η ομάδα να αναγκαστεί να δηλώσει έδρα το γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι, λογικά εκεί θα γίνονται και οι προπονήσεις.

Η απόσταση από το χωριό (έδρα της ομάδας) είναι 20 χιλιόμετρα, δηλαδή για να πας για προπόνηση και να επιστρέψεις πρέπει να κάνεις 40 χιλιόμετρα τη φορά, ενώ και στους αγώνες δεν θα είναι τόσο εύκολο για τους κατοίκους του χωριού να πάνε. Εκτίμησή μας είναι πως θα έπρεπε να είχε πιεστεί ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας να φτιάξει το γήπεδο των Καστελλάνων Μέσης για να προπονείται και να αγωνίζεται εκεί η ομάδα, ενώ στο εγγύς μέλλον, η τοποθέτηση  συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο του Κ. Γαρούνα είναι απαραίτητη. Θα είναι και ο μόνος τρόπος τα παιδιά της περιοχής και του χωριού να ασχοληθούν πιο ενεργά με το ποδόσφαιρο και να ενταχθούν στην ομάδα.  

Η διοίκηση ενημέρωσε ότι ήδη έχει κάνει τις απαραίτητες δηλώσεις για τη συμμετοχή της ομάδας και στο πρωτάθλημα, αλλά και στο κύπελλο της επομένης περιόδου (αν και ήταν προαιρετικό γι αυτήν).

Η ανακοίνωση

 «Μια Ιστορική ήμερα για μια Ιστορική Ομάδα και η ΑΡΧΗ στην ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ!!!

Κατατέθηκε Σήμερα πλήρες Φάκελος για την Συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κέρκυρας και Κύπελλο «Σταύρος Σαββανής»  πληρώθηκαν τα παράβολα και πλέον είναι όλα έτοιμα για την μεγάλη ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!

Η Ομάδα μας δήλωσε έδρα την περίοδο 2022-2023 το Ενωσιακό Γήπεδο στο Κανόνι».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια