Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με ιδιαιτερότητες τα τοπικά πρωταθλήματα της νέας σεζόν

ΕΠΣΚ
10 Αυγούστου 2022 / 15:18
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ τη σεζόν που έρχεται θα έχουν ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα προηγούμενα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ τη σεζόν που έρχεται θα έχουν ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα προηγούμενα. Αρχικά είναι η τελευταία χρονιά που θα δούμε δυο κατηγορίες, την Α και την Β (Α1 και Α πέρσι) αφού από την επόμενη σεζόν οι κατηγορίες θα είναι τρεις, όπως παραδοσιακά γινόταν, πριν την παρένθεση της προηγούμενης διοίκησης που είχε περιορίσει σε δυο τις κατηγορίες (για 2 σεζόν έλεγε η προκήρυξή της).

Ή παραδοσιακή Α΄ κατηγορία των 14 ομάδων, δεν θα έχει αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αφού κλασσικά η πρωταθλήτρια πάει σε μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική, ενώ ανάλογα με την παραμονή  ή όχι των δυο ομάδων μας στη Γ΄ Εθνική, θα έχουμε και υποβιβασμούς, από 3 ως και 5 ομάδες.

Εκεί που θα γίνει πραγματικά μάχη θα είναι στη Β΄ κατηγορία, αφού ανάλογα με τις συμμετοχές οι ομάδες που θα υποβιβαστούν θα είναι περισσότερες από τις μισές για να δημιουργηθεί η Γ΄ κατηγορία από αυτές. Εκτιμούμε ότι η Ένωση έκανε λάθος να προγραμματίσει τη μεθεπόμενη σεζόν να είναι 12 οι ομάδες της Β΄ κατηγορίας και όχι 14. Βέβαια υπάρχει πάντα το σκεπτικό ότι έχουν μειωθεί οι ομάδες που παίρνουν μέρος και θα είναι άστοχο να έχουμε μια Γ΄ κατηγορία με λίγες ομάδες που ίσως δεν θα μπορούν να χωριστούν σε δυο ομίλους. Παρ΄  όλα αυτά και λίγες να είναι, δεν νοείται τώρα πρωτάθλημα 12 ομάδων.

Φέτος θα έχουμε επιστροφή της Βολίδας, η οποία έμεινε εκτός πρωταθλήματος πέρσι, ενώ εκτός απρόοπτου και τα Βασιλάτικα θα επιστρέψουν. Σίγουρα θα έχουμε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα του Φοίνικες, είναι η Ακαδημίες του Β. Καρπατσέλη, που ήδη ετοιμάζονται για τη παρθενική τους συμμετοχή, με τον Ι. Καλούδη προπονητή.

Αναμένοντας τις εξελίξεις με τους νόμους, με τη δυνατότητα κάποιων ομάδων να κατέβουν ή όχι στο πρωτάθλημα, με τα αρκετά προβλήματα που παρουσιάζονται σε κάποιες, διοικητικά και οικονομικά, θα πρέπει να περιμένουμε ως τις 22 Αυγούστου που λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής  για να δούμε τελικά πόσες (από τις 43 θα πάρουν μέρος). Και αυτό γιατί οι πληροφορίες μας λένε ότι ίσως 1 ή και 2 ομάδες, από αυτές που συμμετείχαν την τελευταία περίοδο, δεν θα δηλώσουν φέτος συμμετοχή.

Τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβρη, το Σαββατοκύριακο 1- 2 Α’ κατηγορία, το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου 2022 για τη Β’ κατηγορία.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια