Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία της Παλαιάς «Από τον Μάντζαρο στους Deep Purple με τη φωνή του Παναγιώτη Πράτσου

Παλαιά
09 Αυγούστου 2022 / 21:35
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

12 Αυγούστου 2022 στον εμβληματικό χώρο του Πάλκου της Πλατείας στις 21:00 υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο των ετήσιων εορταστικών εκδηλώσεων σε ανάμνηση της λύσης της οθωμανικής πολιορκίας της Κέρκυρας το 1716 η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας θα πραγματοποιήσει την κατ' έτος καθιερωμένη συναυλία της στις 12 Αυγούστου 2022 στην Εξέδρα της Άνω Πλατείας.

 Άλλωστε, η μπάντα της “Παλαιάς Φιλαρμονικής” είναι ιδιαιτέρως συνδεδεμένη με τον συγκεκριμένο εορτασμό, αφού, όχι μόνο συμμετέχει στην ετήσια λιτάνευση του Αγίου Σπυρίδωνος της 11ης Αυγούστου ανελλιπώς από το 1841, αλλά και κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης θρησκευτικής πομπής έκανε την παρθενική εμφάνισή της. Τα 181 έτη συνεχούς και γόνιμης δράσης της μπάντας του ιδρύματος αποτυπώνονται και στο πρόγραμμα της συναυλίας, η οποία αποπειράται να τιμήσει το παρελθόν του συνόλου, συνδυάζοντάς το τόσο με μια δυναμική ματιά προς το μέλλον, όσο και με την καλοκαιρινή περίοδο.

Η φετινή επέτειος των 150 ετών από τον θάνατο του Ισόβιου Καλλιτεχνικού Διευθυντή της “Παλαιάς”, Νικόλαου Μάντζαρου (1795-1872), τιμάται και σε αυτή τη συναυλιακή εμφάνιση με την παρουσίαση της “Μεγάλης Στρατιωτικής Εισαγωγής” του εθνικού μουσουργού μας. Η αναφορά στη συνεχή επτανησιακή μουσική προσφορά γεφυρώνεται με έργα του Κεφαλονίτη Διονύσιου Λαυράγκα και του αρχιμουσικού της “Παλαιάς”, Σπύρου Προσωπάρη, καθώς και με μια επιλογή διαχρονικών μελωδιών του ζακυνθινών καταβολών Μίμη Πλέσσα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συναυλίας αποτελεί η εμφάνιση του γνώριμου στο κερκυραϊκό ακροατήριο βαρύτονου Παναγιώτη Πράτσου σε αγαπημένα τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου.

Τα δε υπόλοιπα ακραιφνώς μπαντιστικά έργα καλύπτουν έναν ευρύτατο χώρο που κυμαίνεται από πρωτότυπες συνθέσεις για το παραπάνω σύνολο μέχρι και επιλογές από την ποπ και ρόκ σκηνή. Η συναυλία της μπάντας της “Παλαιάς” στις 12 Αυγούστου 2022 στον εμβληματικό χώρο του “Πάλκου” της Πλατείας θα ξεκινήσει στις 21:00 υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη.
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.