Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με ΑΕΛ και Αστέρα Πετριτή το κύπελλο της ΕΠΣΚ

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
09 Αυγούστου 2022 / 16:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τη συμμετοχή και των ομάδων που θα αγωνιστούν στην Γ΄ Εθνική (ΑΕ Λευκίμμης και Αστέρα Πετριτή) θα διεξαχθεί φέτος το κύπελλο της ΕΠΣΚ, με την ομάδα που θα το κατακτήσει να είναι η εκπρόσωπος του νησιού στο επόμενο Κύπελλο Ελλάδος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τη συμμετοχή και των ομάδων που θα αγωνιστούν στην Γ΄ Εθνική (ΑΕ Λευκίμμης και Αστέρα Πετριτή) θα διεξαχθεί φέτος το κύπελλο της ΕΠΣΚ, με την ομάδα που θα το κατακτήσει να είναι η εκπρόσωπος του νησιού στο επόμενο Κύπελλο Ελλάδος.

Η Ένωση έστειλε την προκήρυξη στα σωματεία και αυτά πρέπει ως τις 22 Αυγούστου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, με τις ομάδες της Α΄ κατηγορίας και της Γ΄ Εθνικής να πρέπει υποχρεωτικά να παίξουν στο θεσμό, ενώ προαιρετική είναι  η συμμετοχή των ομάδων της Β΄ κατηγορίας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη το παράβολο συμμετοχής είναι 100€ για τα σωματεία της Γ΄ Εθνικής και της Α΄ κατηγορίας, ενώ για αυτά της Β΄ είναι 50€. Η κλήρωση ορίστηκε για 31 Αυγούστου  και η έναρξη των αγώνων θα γίνει το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Σεπτέμβρη και 24/25 Σεπτέμβρη με νοκ άουτ αγώνες, ενώ στη συνέχεια θα ενταχθούν σε ομίλους αυτές που πέρασαν με γεωγραφικά κριτήρια και οι αγώνες θα είναι διπλοί. Να σημειώσουμε ότι στους πρώτους αγώνες μετά την κλήρωση αν κληρωθούν ομάδες διαφορετικής κατηγορίας αντίπαλες, γηπεδούχος θα είναι η ομάδα που αγωνίζεται στην παρακάτω κατηγορία.

Για πρώτη φορά από φέτος δεν θα μετράει στους διπλούς αγώνες το εκτός έδρας γκολ, αν δυο ομάδες έχουν πετύχει τον ίδιο αριθμό πάμε σε παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί.  Φέτος όλες οι ομάδες θα πρέπει στους αγώνες κυπέλλου να έχουν στην ενδεκάδα τους δυο αθλητές κάτω των 20 χρόνων. Οι αλλαγές που δικαιούνται οι ομάδες είναι πέντε (5), ενώ σε περίπτωση παράτασης οι ομάδες μπορούν να κάνουν ακόμη μια (1) αλλαγή (σύνολο έξι).

Τέλος να επισημάνουμε ότι κακώς στους αγώνες δεν θα είναι υποχρεωτική παρουσία γιατρού αγώνα, αλλά αυτός μπορεί να αντικατασταθεί με άλλους τρόπους. Μια διάταξη που εμάς  τουλάχιστον  μας προβληματίζει, αφού σε ένα δύσκολο περιστατικό μπορεί να κινδυνεύσει ή να χαθεί αθλητής, αφού, νοσοκόμος ή διασώστης ή οτιδήποτε άλλο πλην του γιατρού δεν είναι λύση.

 

Η παράγραφος της προκήρυξης αναφέρει:

«Σ’ όλους τους ερασιτεχνικούς αγώνες είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα. Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε ιατρός είτε νοσηλευτής είτε διασώστης, απόφοιτος των Τ.Ε.Ι. και διαπιστευμένος του Ε.Κ.Α.Β. ή ειδικά πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αιφνίδια και επικίνδυνα για τη ζωή περιστατικά που μπορεί να προκύψουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα».

Εμείς να πούμε ότι η Ένωση θα μπορούσε να επιβάλλει οπωσδήποτε την παρουσία γιατρού, όλες οι άλλες λύσεις δεν είναι οι ενδεδειγμένες και κακώς και η ΕΠΟ δεν υποχρεώνει όλες τις γηπεδούχες ομάδες να έχουν γιατρό στους αγώνες τους.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια