Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Θερίζουν» οι κλοπές και οι διαρρήξεις στη Βόρεια Κέρκυρα

ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ
09 Αυγούστου 2022 / 14:16

Οι επιτήδειοι «χτυπούν» οικίες μέρα μεσημέρι αναζητώντας χρήματα και τιμαλφή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε «μάστιγα» έχουν εξελιχθεί οι κλοπές και οι διαρρήξεις στη Βόρεια Κέρκυρα το φετινό καλοκαίρι. Επιτήδειοι που με την παραβατική συμπεριφορά τους βγάζουν τα προς το ζην εις βάρος άλλων, δεν διστάζουν ακόμη και να «χτυπήσουν» κατοικίες μέρα μεσημέρι.

Περουλάδες, Βελονάδες, Καρουσάδες, Δάφνη, Άγιος Σπυρίδωνας, Ρόδα είναι μερικές από τις περιοχές που έχουν μπει στο στόχαστρο διαρρηκτών. Όπως αναφέρει στην "Ε" ο Αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Θεοφάνης Σκέμπρης είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται τέτοιου είδους κρούσματα στην περιοχή της Βόρειας Κέρκυρας και τα οποία διερευνούνται ήδη από τις αστυνομικές αρχές.

«Εδώ και ένα μήνα έχουμε περιστατικά διαρρήξεων σε απόμερες κατοικίες μέρα μεσημέρι. Οι επιτήδειοι παρακολουθούν τις οικίες και όταν οι ιδιοκτήτες φεύγουν το πρωί για να πάνε στη δουλειά τους, μπαίνουν μέσα για να βρουν τη λεία τους. Δεν υπάρχει ωστόσο τόσο μεγάλος θόρυβος ή κλίμα ανησυχίας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, καθώς θεωρούν σποραδικά και παροδικά τα περιστατικά», ανέφερε στην «Ε» ο ίδιος, αποδίδοντας το γεγονός ότι η Βόρεια Κέρκυρα έχει «μπει» στο μάτι διαρρηκτών, επειδή ενδεχομένως τη θεωρούν «εύκολη» σαν περιοχή.  
 
Πάνω από 10 - 12 διαρρήξεις

Σύμφωνα με τον κ. Σκέμπρη εις γνώσιν του βρίσκονται πάνω από 10 – 12 περιστατικά διαρρήξεων στη Βόρεια Κέρκυρα. Όσο για τη λεία που αναζητούν οι επιτήδειοι, αυτή είναι πολύ συγκεκριμένη. Χρήματα και τιμαλφή. «Δεν τους ενδιαφέρουν καθόλου ηλεκτρονικές συσκευές, όπως είναι λάπτοπ. Ψάχνουν για χρήματα και κοσμήματα. Δε διστάζουν να κάνουν άνω κάτω το σπίτι για να βρουν αυτό που αναζητούν», συμπλήρωσε ο κ. Σκέμπρης.

Προανακρίσεις

Επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των διαρρήξεων σε κατοικίες στη Βόρεια Κέρκυρα δεν υπάρχουν για την ώρα. Ωστόσο σύμφωνα με την  Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί, διερευνούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και διενεργούνται προανακρίσεις. Παράλληλα αναπτύσσονται συντονισμένες δράσεις με σκοπό την καταστολή των φαινομένων, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και περιφερειακά, οι οποίες περιλαμβάνουν όλες τις επιχειρησιακές μονάδες του νησιού (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, ΔΙΑΣ, Ασφάλεια, κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα).


ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ