Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βυθίστηκε το ιστιοφόρο που έπιασε φωτιά ΒΑ των Αντιπάξων

ΦΩΤΙΑ
09 Αυγούστου 2022 / 13:34

Οι 7 Ιταλοί που επέβαιναν είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στον Γάιο

ΠΑΞΟΙ. Βυθίστηκε τελικά το ιστιοφόρο, σημαίας Ιταλίας, στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά νωρίς σήμερα το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία κι ενώ έπλεε ΒΑ των Αντιπάξων. Το σκάφος τυλίχθηκε πολύ γρήγορα στις φλόγες, ενώ πυκνοί καπνοί «έπνιξαν» την περιοχή.  

Στο σημείο έσπευσαν δυο πλωτά του λιμενικού σώματος και ένα πλοιάριο της πυροσβεστικής από την Ηγουμενίτσα που συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης. Παρότι η φωτιά τελικώς έσβησε, ωστόσο το κουφάρι του σκάφους βυθίστηκε.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Κοκκάλας, προς αποφυγήν της θαλάσσιας ρύπανσης, έσπευσαν πλωτά του λιμενικού με απορροφητικά υλικά  έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν, την όποια ρύπανση υπάρξει αλλά και να απομακρύνουν τα υπολείμματα της φωτιάς. Ωστόσο το σκάφος είχε μικρή ποσότητα καυσίμων στις δεξαμενές του (περίπου 200 λίτρα diesel).
 
Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8.40 το πρωί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν μόνοι τους με τη βοηθητική λέμβο του σκάφους και κατευθύνθηκαν σε πλησιέστερο σκάφος. Πρόκειται για 7 Ιταλούς, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν αρχικά στους Αντίπαξους και εν συνεχεία στον Γάιο, προκειμένου να δώσουν κατάθεση για να εξακριβωθούν τα αίτια της φωτιάς. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.  

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ