Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ένωση ζητάει προτάσεις για τα πρωταθλήματα υποδομών

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
08 Αυγούστου 2022 / 16:13
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η σωστή ανάπτυξη του ποδοσφαίρου περνάει μέσα από τα πρωταθλήματα υποδομών, μέσα από τις Ακαδημίες των ομάδων, εκεί όπου τα παιδιά μαθαίνουν για πρώτη φορά την «ποδοσφαιρική συμπεριφορά» στους αγώνες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η σωστή ανάπτυξη του ποδοσφαίρου περνάει μέσα από τα πρωταθλήματα υποδομών, μέσα από τις Ακαδημίες των ομάδων, εκεί όπου τα παιδιά μαθαίνουν για πρώτη φορά την «ποδοσφαιρική συμπεριφορά» στους αγώνες. Εκεί όπου μέσω των προπονήσεων, μαθαίνουν σωστά το ποδόσφαιρο και είναι στο χέρι τους η δυνατότητα να δουλέψουν και να αναδειχθούν.

Στο νησί μας  ευτυχώς υπάρχουν Ακαδημίες στις περισσότερες ομάδες και μέσα από τα πρωταθλήματα αυτά, παιδιά από 8-9 ετών ως 16 έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε αντίστοιχα ηλικιακά πρωταθλήματα που τα βοηθούν ιδιαίτερα για τη συνέχεια.

Τα πρωταθλήματα των υποδομών, αρχίζουν λίγο αργότερα, αφού οι ομάδες είναι λιγότερες, δεν έχει και νόημα τα παιδιά να τρέχουν από τον Αύγουστο για προπονήσεις. Η νέα διοίκηση της ΕΠΣΚ θέλει να ακούσει και τις απόψεις των σωματείων, καθώς και τις προτάσεις τους για τα πρωταθλήματα που για πρώτη φορά θα οργανώσει  από την αρχή. Έτσι ενημέρωσε σε πρώτη φάση τις ομάδες να στείλουν προτάσεις, ενώ το επόμενο βήμα είναι μια συγκέντρωση όπου θα μπουν οι προβληματισμοί και φυσικά θα συζητηθούν τα πάντα, από προκήρυξη πρωταθλημάτων, ως τη διεξαγωγή των αγώνων. Μην ξεχνάμε ότι τα πρωταθλήματα αυτά είναι σε κατηγορίες, νέων, παίδων, τζούνιορ, προτζούνιορ, μίνι κλπ.

Το δελτίο τύπου της ΕΠΣΚ

Παρακαλούμε τους υπεύθυνους των τμημάτων υποδομών των σωματείων της δύναμής μας, όπως μας στείλουν εγγράφως τις προτάσεις τους σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων υποδομών.

Με νεότερη ενημέρωση μας θα ανακοινωθεί ο τόπος συνάντησης για ανοικτή συζήτηση, σχετικά με προκήρυξη και διεξαγωγή αυτών.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια