Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετά τη δικαίωση της ΑΕΛ,  η Κοζάνη στη Super League 2

Γ ΕΘΝΙΚΗ – ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
08 Αυγούστου 2022 / 16:10
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τη δικαίωση της ΑΕ Λευκίμμης και την παραμονή της στην Εθνική, την περασμένη εβδομάδα και την απίστευτη άνοδο του Μακεδονικού, αυτήν εδώ περιμένουμε την απόφαση της ΕΠΟ για την Κοζάνη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τη δικαίωση της ΑΕ Λευκίμμης και την παραμονή της στην Εθνική, την περασμένη εβδομάδα και την απίστευτη άνοδο του Μακεδονικού, αυτήν εδώ περιμένουμε την απόφαση της ΕΠΟ για την Κοζάνη. Τώρα ο λόγος που το κάνει η Ομοσπονδία αυτό δεν είναι απλά περίεργος, αλλά βάζει σε σκέψεις τον καθένα μας.

Όμως φαίνεται ότι η απόφαση ήδη ελήφθη και μάλιστα ξεπερνώντας τα πολλά εμπόδια που υπάρχουν. Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Σπορ το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ κ. A. Αντωνίου (και πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας), η Κοζάνη θα ανέβη στην Super League 2.

Για το θέμα είπε πως έπρεπε να τιμωρηθεί ο παίκτης της Λευκίμμης (αλλά δεν φταίει η ΑΕΛ για ότι έγινε), ενώ αν η απόφαση του  CAS έβγαινε ενωρίτερα θα έπαιζε η Κοζάνη στα μπαράζ.   Τόνισε μάλιστα ότι μετά την απόφαση του CAS  είναι άδικο για την Κοζάνη, δεν μπορούν να ξαναγίνουν μπαράζ και ότι θα γίνει τροποποίηση, μέσω αναδιάρθρωσης για να γίνουν οι ομάδες στη Super League 2, 31.

Τώρα πως μια απόφαση που η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα την πάρει αυτή την εβδομάδα, ο κ. Αντωνίου την γνωρίζει και την δημοσιοποιεί, απλά μας προβληματίζει. Ασχέτως αν ο πρόεδρος της  Λίγκας κ. Λεουτσάκος έχει δηλώσει ότι δεν θα δεχθεί η Λίγκα παραπάνω ομάδες. Ελλάδα το μεγαλείο σου, εκλογές έρχονται να βολευτούμε όλοι. Σύνηθες φαινόμενο και στο ποδόσφαιρο να υπάρχουν κανονισμοί και διατάξεις, αλλά να μένουν στα χαρτιά και να παραβιάζονται. Ούτε οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων εφαρμόζονται όπως πρέπει, αφού ναι μεν η Κοζάνη πρέπει να παίξει στη Super League2, αλλά δυο ομάδες από τον ίδιο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής να ανεβαίνουν και να μένουν έξω πρωταθλήτριες από τους άλλους ομίλους, δεν νοείται.

Όσο για το θέμα που θα προκύψει σε λίγες μέρες, αφού 17 Αυγούστου λήγει η προθεσμία εγγραφής των ομάδων στο μητρώο της ΓΓΑ, ο κ. Αντωνίου είπε ότι θα υπάρξει επαφή του κ. Μπαλτάκου με το υπουργείο, πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση με το υπουργείο για το μητρώο. Δεν είμαστε κατά του μητρώου, θέλουμε να αλλάξουν κάποια πράγματα.

 


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια