Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Το τραγούδι της θάλασσας» στον κόλπο της Γαρίτσας - Τι να περιμένουμε από τη νέα Βαρκαρόλα

ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ
08 Αυγούστου 2022 / 15:02

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. 10 Αυγούστου, από τις 22:00 μ.μ, στον κόλπο της Γαρίτσας πραγματοποιείται το πολιτιστικό και εορταστικό δρώμενο της Βαρκαρόλας.  «Το τραγούδι της θάλασσας – Βαρκαρόλα» όπως ονομάζεται στην τρέχουσα εκδοχή του, είναι τοπική γιορτή των νεότερων χρόνων, που οργάνωσε  για πρώτη φορά το 1984 ο Οργανισμός Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων (Ο.Κ.Ε.) σε ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, της σωτηρίας του νησιού από την πολιορκία των Οθωμανών το 1716.  Όπως μας ενημέρωσε η Δήμαρχος  Κ. Υδραίου, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης, τη Δευτέρα 08-08 στο Σαν Τζάκομο, η εκδήλωση, έχει εμπνευστεί από την παλιότερη βαρκαρόλα αλλά έχουν προστεθεί και νέα στοιχεία που θα εναρμονίσουν το έθιμο με την εποχή μας Η. κ Υδραίου ευχαρίστησε την αντιδημαρχία Πολιτισμού και τον σκηνοθέτη Πέτρο Γάλλια για τη συμβολή τους στη διοργάνωση. Επιπλέον αναφέρθηκε στην βοήθεια των φορέων που αγκάλιασαν τη διοργάνωση.




Από αριστερά ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων Β. Κοντός, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χ. Τόμπρου, η Δήμαρχος Μεροπη Υδραίου, ο Σκηνοθέτης Πέτρος Γάλλιας, στο παλιό Δημαρχείο, κατά τη συνέντευξη τύπου.


Συγκεκριμένα ευχαρίστησε τον Οργανισμό Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων (Ο.Κ.Ε.) το Ν.Α.Ο.Κ., το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων “Κόντρα Φόσσα”, το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κόλπου Γαρίτσας – Ανεμόμυλου, τη Διεύθυνση Αστυνομίας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας και την  ΕΡΤ – ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ο Σκηνοθέτης της εκδήλωσης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΥ.ΠΕ.ΘΕ, Πέτρος Γάλλιας πρόσθεσε ότι «“Το τραγούδι της θάλασσας – Βαρκαρόλα” δεν είναι μια προσπάθεια αναβίωσης παλαιότερων δρώμενων, αλλά μια μεγάλη γιορτή – εμπνευσμένη και βέβαια με αναφορές σε αυτά – με μουσικές από τον κόσμο της κλασικής μουσικής και της όπερας, στοιχεία αγαπημένα από τον κόσμο του νησιού μας, τόσο αρμονικά ενσωματωμένα και συνυφασμένα με την κουλτούρα του τόπου μας.»

 Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 22:00 την βραδιά της 10ης Αυγούστου και ενώ σε μια ειδική σκηνή που θα έχει στηθεί στη “Σκάλα του Δημάρχου”, θα γίνεται η συναυλία, στη θάλασσα, στολισμένες βάρκες με δάδες, θα πλέουν σε ολόκληρο τον κόλπο. Η γιορτή θα ολοκληρωθεί γύρω στα μεσάνυχτα, όταν θα εκτοξευτούν πυροτεχνήματα, πάνω από τη θάλασσα. συναυλία. Σε όλη τη διάρκεια των δρώμενων σε θάλασσα και ουρανό, στη σκηνή θα εκτυλίσσεσαι συναυλία με Barcarolles, Aries, Duetti και Ensembles, με θέματα εμπνευσμένα από την θάλασσα, τη νύχτα και το φεγγάρι, από αγαπημένες όπερες, των Bellini, Bizet, Catalani, Delibes, Dvořák, Gershwin, Gounod, Lehár, Mozart, Offenbach, Rachmaninoff, Rossini και Verdi καθώς και έργα των Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Σακελαρίδη και Χατζιδάκι.