Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεράντζης: Ιδού ο πραγματικός λόγος που δεν γίνονται οι κατασκηνώσεις του Δήμου

κατασκηνώσεις
08 Αυγούστου 2022 / 12:24

Η απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία των κατασκηνώσεων κρύβεται στην κουβέντα του Καζαντζάκη: «Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προσχηματική χαρακτηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Η Κέρκυρα Ψηλά», Σπύρος Νεράντζης, τη δικαιολογία του Δήμου για το φετινό "ναυάγιο" των δημοτικών κατασκηνώσεων. 

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, οι υποδομές είναι ακόμα παντελώς  ακατάλληλες να εξυπηρετήσουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών. Δημοσιεύει μάλιστα πολύ πρόσφατο φωτογραφικό υλικό, με τις εγκαταστάσεις υγιεινής, που αποτυπώνουν τη σημερινή κατάστασή τους, η οποία αποδεικνύει ότι στο κτίριο των τουαλετών έχουν γίνει ελάχιστες παρεμβάσεις, ενώ η ανακαίνιση δεν έχει προχωρήσει, παρά τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής ότι οι εργασίες θα είχαν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο.



Ωστόσο, η ανακοίνωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας υποστηρίζει ότι ο λόγος που οι κατασκηνώσεις δεν μπορούν (ούτε και φέτος) να λειτουργήσουν είναι η έλλειψη γιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού:

Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Νεράντζης αναφέρει:

«Όταν η Δημοτική Αρχή, βαφτίζει την έλλειψη τουαλετών σε έλλειψη ιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού: Ανακοινώνει αρχές Αυγούστου, αυτό που είχαμε προβλέψει από αρχές Ιουλίου, ότι δεν θα γίνουν κατασκηνώσεις στο Βίδο για το 2022, αλλά για διαφορετικό λόγο.



Η απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία των κατασκηνώσεων κρύβεται στην κουβέντα του Καζαντζάκη: «Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου».

Παρατηρήσεις:

1. Οι φωτογραφίες τραβήχθηκαν λίγα εικοτετράωρα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προσλήψεων

2. Το 2021 οι κατασκηνώσεις στα Γουβιά λειτούργησαν χωρίς ιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό.

3. Τα τελευταία χρόνια λειτουργίας των κατασκηνώσεων στο Βίδο δεν υπήρχε γιατρός

4. Φέτος στο Βίδο, στις κατασκηνώσεις των Προσκόπων και Οδηγών, έχουν ήδη φιλοξενηθεί εκατοντάδες παιδιά χωρίς την παρουσία ιατρού και νοσηλευτή»
.