Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πλήρης εγκατάλειψη των γηπέδων Καστελάνων και Αγ. Δέκα

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
05 Αυγούστου 2022 / 17:09
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο πρώην Δήμος Αχιλλείων, επί Δημαρχίας κ. Στ. Πουλημένου και με αντιδήμαρχο τον κ. Αλ. Πουλή, έναν άνθρωπο του αθλητισμού, έφτιαξε δυο γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα (τα μοναδικά στο νησί πλην του ΕΑΚΚ).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο πρώην Δήμος Αχιλλείων, επί Δημαρχίας κ. Στ. Πουλημένου και με αντιδήμαρχο τον κ. Αλ. Πουλή, έναν άνθρωπο του αθλητισμού, έφτιαξε δυο γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα (τα μοναδικά στο νησί πλην του ΕΑΚΚ). Μάλιστα για αυτό των Καστελάνων, διαμορφώθηκε έτσι ώστε  αργότερα να μεταμορφωθεί και σε χώρο για στίβο, έχει το οικόπεδο τις προδιαγραφές.

Δυστυχώς ο Δήμος Αχιλλείων δεν υπάρχει πλέον, ενώ  οκ. Πουλημένος και ο κ. Πουλής,  αυτό τον καιρό δεν ασχολούνται με τα κοινά. Άλλοι έχουν την εξουσία στα χέρια τους και αυτό εκ του αποτελέσματος  δείχνει ότι υπάρχει εγκατάλειψη και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που κυριολεκτικά σου μαυρίζει την ψυχή. Γιατί όμως και ποιος φταίει;

Η απάντηση είναι απλή και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας στον οποίον ανήκουν, έχει για όλα 100% την ευθύνη. Όσο η Βολίδα συμμετείχε στα πρωταθλήματα, υπήρχε συντήρηση στο γήπεδο Καστελάνων και λειτουργούσε, χάρις στην πρωτοβουλία των ανθρώπων της ομάδας, που με πολύ προσωπική δουλειά το κρατούσαν σε υποφερτά επίπεδα. Μια χρονιά δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα και έγινε χέρσο χωράφι.

Καμιά μέριμνα, καμιά προσπάθεια να σωθεί ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου, απαραίτητο για τη νεολαία της περιοχής, τις ομάδες, αλλά και στο Σχολείο που είναι δίπλα, με τους μαθητές και τις μαθήτριες  να μην μπορούν να αθληθούν σε αυτό. Εγκαταλελειμμένα κτίρια και αγωνιστικός χώρος άθλιος. Πόσο αλήθεια δύσκολο είναι η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας να ασχοληθεί 2,3 φορές το μήνα για τη συντήρησή του; Πόσο αλήθεια δύσκολο είναι να βρει τρόπο να διατηρηθεί ο χλοοτάπητας και να μπορεί η Βολίδα ή οι Συναράδες να το χρησιμοποιήσουν και να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν στο Κανόνι ή στην Καλλιθέα – Καναλίων για προπονήσεις και αγώνες;

Το γήπεδο των Αγ. Δέκα ευτυχώς υπάρχει ο Ηρακλής, η ομάδα που το χρησιμοποίησε και πέρσι, αλλά δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά που οφείλει να κάνει ο Δήμος και το γήπεδο είναι σε κακή κατάσταση. Είναι γήπεδα που ανήκουν στον ΣΥΠΑΠ, αλλά όπως και πολλά άλλα που είναι ακατάλληλα για χρήση αυτή τη στιγμή (Αγ. Μάρκου, Σπαρτύλα, Κορακιάνας, Αγ. Νικολάου, Κοντόκαλι) έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Θα έλεγε κανείς υπάρχουν πολλές και πιο σημαντικές ελλείψεις που δεν βοηθούν την καθημερινότητα του συνόλου των πολιτών (π.χ. νερό, δρόμοι, καθαριότητα) που πρέπει να κοιτάξει ο Δήμος, τα γήπεδα θα κοιτάξει; Εμείς επισημαίνουμε ότι οι αθλητικοί  βοηθάνε τη νεολαία να ασχοληθεί με κάτι υγιές, το έχει ιδιαίτερη ανάγκη, σε ένα νησί που γίνονται πολλά και οι κίνδυνοι είναι εξ ίσου πολλοί. Όμως αυτό που συμβαίνει , είτε είναι αδυναμία, είτε ανικανότητα, είτε αδιαφορία θα πρέπει να αλλάξει άμεσα προς όφελος της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας.   

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια