Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψάχνεται για Κοζάνη και Αγροτικό Αστέρα η ΕΠΟ

ΕΠΟ - Γ ΕΘΝΙΚΗ
05 Αυγούστου 2022 / 17:05
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Δυστυχώς κάποιοι στο ποδόσφαιρο επιμένουν να κάνουν ότι «βολεύει» με τους κανονισμούς και τους νόμους που το διέπουν να ερμηνεύονται κατά το δοκούν,

ΑΘΗΝΑ. Δυστυχώς κάποιοι στο ποδόσφαιρο επιμένουν να κάνουν ότι «βολεύει» με τους κανονισμούς και τους νόμους που το διέπουν να ερμηνεύονται κατά το δοκούν, ενώ αρκετές φορές τους καταστρατηγούν. Ιδιαίτερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει γίνει παιγνιδάκι στα χέρια της εκάστοτε διοίκησης της ΕΠΟ, φαινόμενο παλιότερο που ως και σήμερα συνεχίζεται.

Έχουμε απίστευτες αποφάσεις για την Γ Εθνική από την ΕΠΟ, ανεξήγητες και απλά εκθέτουν τη διοίκηση και όσους θέλουν με πλάγιο τρόπο να αποκομίσουν οφέλη. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Μακεδονικού που βρέθηκε στην Super League 2, αν και μάζεψε λιγότερους βαθμούς από την Κοζάνη στο πρωτάθλημα και τερμάτισε ουσιαστικά  2ος. Το απίστευτο αυτό γεγονός, βρήκε τον τρόπο να το «νομιμοποιήσει» η ΕΠΟ, ενώ έχοντας ενοχές για το «έγκλημα» της σε βάρος της Κοζάνης, ψάχνει τρόπο να την βάλει στη Super League 2 «από το παράθυρο». Νέο λάθος, νέα καταστρατήγηση των κανονισμών, να μπουν από έναν όμιλο 2 ομάδες στη Super League 2, και από άλλους ομίλους οι πρωταθλήτριες να μείνουν έξω.

Υπάρχει και το εγκληματικό λάθος στον 1ο Όμιλο, εκεί όπου δέχθηκαν να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα και σαν πρωταθλητής στα μπαράζ ο Αγροτικός Αστέρας. Μια ομάδα που δεν είχε εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ και δεν είχε δικαίωμα. Με το γράμμα του νόμου ο Αγροτικός Αστέρας θα έπρεπε να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και να έπαιζε στην πρώτη κατηγορία της ΕΠΣ Μακεδονίας, ενώ ο Πανδραμαϊκός που έχει προσφύγει και δικαιώθηκε θα πρέπει να πάρει τη θέση ανόδου. Μπέρδεμα και με πέντε ομάδες εμπλεκόμενες στον Όμιλο, που ανάλογα με την απόφαση της ΕΠΟ την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν να προσφύγουν στο διαιτητικό δικαστήριο. Και καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει όλο αυτό. Γιατί απλά οι άνθρωποι της ΕΠΟ έχουν κάνει τρομερά λάθη στο κομμάτι αυτό.

Αντ΄ αυτού τις δυο αυτές περιπτώσεις μετράει η ΕΠΟ και θα αποφασίσει για Κοζάνη και Αγροτικό Αστέρα την ερχόμενη εβδομάδα, με σκοπό να βρεθεί παραθυράκι να παίξουν στη Super League 2. Ακατανόητα πράγματα, γνωστά όμως στην Ελλάδα των «ποδοσφαιρικών εγκλημάτων» που έχουμε βιώσει 20-30 χρόνια τώρα.

Αν όντως ήθελε να επικρατήσει δικαιοσύνη και να εφαρμόσει τους νόμους η ΕΠΟ, σε ότι αφορά τον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, πέραν της παραμονής της ΑΕ Λευκίμμης στην Γ΄ Εθνική, θα έδινε εισιτήριο για τη Super League 2 την Κοζάνη, αυτή το κέρδισε στο γήπεδο, αυτή το δικαιούται. Από την άλλη στον 1ο Όμιλο η δικαιοσύνη λέει ότι ο Αγροτικός Αστέρας ήταν σαν να μην συμμετείχε στο πρωτάθλημα και δεν δικαιούται άνοδο.

Όμως η «εσκεμμένη»;;; καθυστέρηση στο να παρθούν αποφάσεις, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν είναι τόσο αθώα. Πλέον βρισκόμαστε στο παρά ένα, προσφυγές, εφέσεις κλπ είναι δύσκολο να γίνουν, η ΕΠΟ εκτιμούμε ότι έχει πάρει τις αποφάσεις της, τις «σερβίρει» και προχωράει έτσι. Άλλωστε έχουμε κοντή μνήμη εμείς οι Έλληνες και ξεχνάμε εύκολα, ενώ προκειμένου να κερδίσουμε κάτι, μπορεί να «πατήσουμε επί πτωμάτων». Δυστυχώς το ποδόσφαιρο είναι αυτό που θα χάσει σε κάθε περίπτωση.   

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια