Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράταση ωραρίου μουσικής: Ποιος ψήφισε τι στο δημοτικό συμβούλιο

Ωράριο
04 Αυγούστου 2022 / 08:53

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έδωσε 21 θετικές ψήφους για την πρόταση Υδραίου, 10 θετικές ψήφους για την πρόταση Τρεπεκλή και 10 αρνητικές ψήφους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε "θρίλερ" εξελίχθηκε η χθεσινή ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας για την παράταση ή μη του ωραρίου μουσικής στα καταστήματα της Παλιάς Πόλης, αφού μέχρι τελευταία στιγμή, όλα έδειχναν ότι οι παρατάξεις Υδραίου και Τρεπεκλή θα συμφωνούσαν σε μια κοινή γραμμή. 

Η διαφοροποίηση ωστόσο του Γιάννη Τρεπεκλή ως προς το μισάωρο -12 αντι 12.30 - έκανε την ανατροπή, με την πρόταση Υδραίου να μην καταφέρνει να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα "κουκιά" από δύο μόλις ψήφους (ήταν απαραίτητη η απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή 23 θετικές ψήφοι).

Μετά από συζήτηση σχεδόν 6 ωρών, διαμορφώθηκαν δύο προτάσεις συν μια ακόμα του Γιώργου Καρύδη, που δεν τέθηκε προς ψήφιση, καθώς το Προεδρείο έκρινε ότι η εισήγηση δεν είχε αποσταλεί εγκαίρως. Επιπλέον η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου ανέφερε ότι μία νέα κανονιστική απόφαση, θα πρέπει να περάσει από όλα τα στάδια που προβλέπονται (Τοπικό Συμβούλιο, Διαβούλευση, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) πριν φθάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έδωσε 21 θετικές ψήφους για την πρόταση Υδραίου, 10 θετικές ψήφους για την πρόταση Τρεπεκλή και 10 αρνητικές ψήφους. 

Ονομαστική ψηφοφορία

Συγκεκριμένα στην ονομαστική ψηφοφορία οι δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν ως εξής: 

ΥΠΕΡ της εισήγησης Υδραίου: Παράταση μέχρι τις 12 από Κυριακή έως Πέμπτη, 12:30 Παρασκευή, Σάββατο και παραμονές αργιών (πιλοτικά έως 31/12/22).

Μεταλληνός Δημήτρης
Σκούπουρας Ανδρέας
Παντελιός Γιώργιος
Σερεμέτης Γιάννης
Μωραΐτης Σπύρος
Τόμπρου Χρυσούλα
Καλόγερος Νίκος
Γιώτης Χάρης
Μελίδης Βασίλης
Τζάννε Παναγιώτα
Ζερβού Μαρία 
Ραράκος Ευάγγελος
Κατέχης Δημήτρης
Αργυρός Βασίλης 
Κατέχης Αλέξανδρος
Σπάτουλας Βασίλης (παράταξη Τρεπεκλή)
Βαρούχας Παναγιώτης
Ρίγγα Άντζελα
Πουλής Σπύρος
Μαγιολαδίτης Μάριος
Δρυ Μαρία


ΥΠΕΡ της πρότασης Τρεπεκλή: Παράταση μέχρι τις 12 κάθε μέρα (μέχρι 31/12/2022).

Τρεπεκλής Γιάννης
Βραδής Νίκος
Ανυφαντής Γεράσιμος
Τριανταφυλλούδης Γιάννης 
Μπούρας Σπύρος
Δήμου Αλέξανδρος
Μάζη Αγαθή
Αγάθος Κώστας
Θεόδοτος Δημήτριος
Ρίγγας Σπύρος

ΚΑΤΑ της παράτασης ψήφισαν

Φανή Τσιμπούλη (παράταξη Τρεπεκλή)
Τηλέμαχος Βασιλάκης (παράταξη Καλούδη)
Γιώργος Καλούδης
Σπύρος Βλάχος
Χρύσανθος Σαρλής
Μάκης Μπούκας (παράταξη Σαρλή)
Γιάννης Μπορμπότης (Λαϊκή Συσπείρωση)
Μυρσίνη Χαραλάμπους (Λαϊκή Συσπείρωση)
Πιέρρης (Λαϊκή Συσπείρωση)
Σπύρος Νεράντζης

Ο Γιώργος Καρύδης απείχε από τη ψηφοφορία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς το Προεδρείο γιατί δεν έθεσε προς ψηφοφορία την πρόταση που ο ίδιος κατέβασε.

Ως εκ τούτου, η πρόταση για παράταση δεν εγκρίθηκε και το ωράριο παραμένει ως έχει δηλαδή μέχρι τις 11 το βράδυ. Σημειώνεται ότι το ωράριο αυτό ισχύει για το Ιστορικό Κέντρο, με νοητό όριο τα Παλαιά Τείχη (Σταμ. Δεσύλλα προς Πλατεία Σπιανάδα). Για τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου το ωράριο μουσικής είναι  μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα την καλοκαιρινή περίοδο, σύμφωνα με την Κανονιστική του 2012.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ