Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: Εκμεταλλευτείτε το momentum για το ωράριο μουσικής

ΜΟΥΣΙΚΗ
03 Αυγούστου 2022 / 20:59

Η κ.Υδραίου αναγνώρισε ότι από πλευράς επαγγελματιών έχει γίνει μια υποχώρηση, ωστόσο δεν διαπίστωσε να έχουν κάνει βήμα πίσω οι μόνιμοι κάτοικοι για το ζήτημα

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να συνυπάρξουμε. Εκμεταλλευτείτε το momentum», τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή της η Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου για το θέμα του ωραρίου μουσικής στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κ.Υδραίου αναγνώρισε ότι από πλευράς επαγγελματιών έχει γίνει μια υποχώρηση, ωστόσο δεν διαπίστωσε να έχουν κάνει βήμα πίσω οι μόνιμοι κάτοικοι για το ζήτημα, καθώς παραμένουν ανυποχώρητοι στη θέση τους για επέκταση του ωραρίου μουσικής μετά τις 11 το βράδυ.

Πρόσθεσε ότι το θέμα δεν είναι η ώρα αλλά το ότι οι κάτοικοι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους, επειδή τόσα χρόνια δεν έγινε τίποτα. «Εκμεταλλευτείτε το momentum και αυτό είναι ένα αξιόπιστο Δημοτικό Συμβούλιο, μια αξιόπιστη δημοτική Αρχή, ένας αξιόπιστος Σύλλογος Καταστηματαρχών, αξιόπιστοι Σύλλογοι κατοίκων και Αστυνομικές Αρχές που έχουν δηλώσει ενώπιόν σας ότι είναι ικανοί να συμμορφώσουν αυτούς που δεν συμμορφώνονται. Υπάρχει  η δημοτική αρχή που θα εφαρμόσει την απόφαση και θα την πάρει πίσω αν διαπιστώσει κάτι διαφορετικό. Συζητάμε παράταση ωραρίου μέχρι 80db και το θέμα db δεν το διαπραγματεύομαι», ανέφερε η ίδια.



Το νέο ωράριο μουσικής που προτείνει ο δήμος με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι παράταση έως τις 12 το βράδυ Κυριακή- Πέμπτη και έως τις 12.30 τη νύχτα Παρασκευή, Σάββατα, αργίες και παραμονές με ισχύ έως 31-12-2023.

«Σε καμία περίπτωση δε θα δέσμευα οποιαδήποτε νέα δημοτική αρχή. Θα ισχύει η απόφαση για την παρούσα δημοτική αρχή και θητεία», είπε η κ.Υδραίου.

Διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμμόρφωση από την πλειοψηφία θα μπορεί να ανακληθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και σε κατά περίπτωση ελέγχους σε συγκεκριμένα καταστήματα, όπου υπάρχει επανάληψη ή καταγγελία από όσους έχουν έννομο συμφέρον.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των μονίμων κατοίκων και των επαγγελματιών με τους μεν πρώτους να εμμένουν στη θέση τους για διατήρηση του υφιστάμενου ωραρίου μουσικής μέχρι τις 11 το βράδυ και τους δεύτερους να ζητούν την επέκτασή του τις καθημερινές μέχρι τις 12.30 το βράδυ και τις αργίες, τις παραμονές τις Παρασκευές και τα Σάββατα έως τη 1 τα ξημερώμα.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Βασίλης Βασιλάκης η πτώση του τζίρου εδώ και δυο μήνες είναι μεγάλη, ενώ κινδυνεύουν με αυτόφωρα. Παράλληλα διευκρίνισε ότι και οι ίδιοι θα απαιτούν να αφαιρεθούν άδειες λειτουργίας αν διαπιστωθεί κάπου διατάραξη.

Η απόφαση, όπως διευκρίνισε η κ.Υδραίου θα είναι εκτελεστή από τη στιγμή που θα αναρτηθεί στη Διαύγεια. Παράλληλα θα απαιτηθεί να περάσει από την Αποκεντρωμένη για υποχρεωτικό έλεγχο νομιμότητας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ