Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι χορωδίες της Κέρκυρας πάνε Βίδο για πρώτη φορά

χορωδίες της Κέρκυρας
01 Αυγούστου 2022 / 15:08

Η Αντιδήμαρχος Χ.Τόμπρου μιλάει στην Ενημέρωση για το διήμερο εκδηλώσεων στο εμβληματικό νησάκι

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρώτη Αυγούστου ξεκινά το διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στη νησίδα Βίδος. Ένας σημαντικός αριθμός των χορωδιών της Κέρκυρας θα παρουσιάσει πλούσιο πρόγραμμα γνωστών και αγαπητών χορωδιακών ασμάτων στο ειδυλλιακό περιβάλλον του νησιού. Ειδικά μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με τη μετάβαση στο νησί, οι εκδηλώσεις αυτές έρχονται να επισφραγίσουν την επαναοικειοποίηση του Βίδο, μας λέει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τυπικά με αφορμή τη λήξη ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Κέρκυρας και Ιταλικούς Δήμους. Το γεγονός όμως είναι, όπως μας λέει η κ. Τόμπρου, ότι το Βίδο είναι ένα πολύ αγαπητό μέρος για όλους τους κατοίκους της πόλης της Κέρκυρας και η δημοτική αρχή αναζητούσε μια αφορμή για να ξεκινήσει να πραγματοποιεί πολιτιστικές εκδηλώσεις εκεί.

Η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων, κατά τις δυο μέρες, είναι γύρω στις 20:30. Τη Δευτέρα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει συναυλίες από τη Μικτή Χορωδία Ανεμομύλου «Θωμάς Φλαγγίνης», την Χορωδία Ευρωπούλων «Ιωάννης Καποδίστριας» και την Κερκυραϊκή Καντάδα και Μαντολινάτα
Την επομένη,  Τρίτη 2 Αυγούστου, το κοινό θα παρακολουθήσει συναυλίες από τη Χορωδία «Κορυφώ», Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Άφρας, Γυναικεία Χορωδία Ηπειρωτικού Συλλόγου Κέρκυρας , Χορωδία Φαιάκων Κέρκυρας, Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων.

Τα δρομολόγια για τη νησίδα Βίδο θα πραγματοποιούνται, συνεχόμενα, από τις 18.00 έως 23.00, από το σημείο αναχώρησης  για το Βίδο στο Παλιό Λιμάνι.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.