Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κρατούμενος των φυλακών Κέρκυρας πέρασε στο Πανεπιστήμιο

Φυλακές Κέρκυρας
29 Ιουλίου 2022 / 14:57

Ο 32χρονος Γ.Τ. είναι ο πρώτος κρατούμενος στην Κέρκυρα που έλαβε μέρος σε πανελλήνιες εξετάσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το όνειρό του πραγματικότητα κατάφερε να κάνει ο Γ.Τ, κρατούμενος των φυλακών Κέρκυρας που έδωσε πανελλήνιες και πέτυχε την εισαγωγή του σε ΑΕΙ. Από το νέο ακαδημαϊκό έτος ο 32χρονος κρατούμενος θα είναι πλέον φοιτητής αποδεικνύοντας ότι όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Ο Γ.Τ είναι ο πρώτος κρατούμενος των φυλακών Κέρκυρας που έλαβε μέρος σε πανελλήνιες εξετάσεις καταφέρνοντας να εξασφαλίσει το «χρυσό» εισιτήριο που τον φέρνει πιο κοντά στο όνειρό του. Υπενθυμίζεται ότι ο κρατούμενος είχε δώσει πανελλήνιες ως κατ’ ιδίαν διδαχθείς μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα, το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά φέτος ως επιπλέον εξεταστικό κέντρο στην Κέρκυρα

Όπως είχε δηλώσει στην «Ε», επιθυμία του είναι όσο τίποτα άλλο ένα νέο ξεκίνημα για εκείνον. Ευχή του, η νέα ρότα που επιθυμεί να «χαράξει» στη ζωή του να αποτελέσει παράδειγμα και έμπνευση και για άλλους ανθρώπους που είναι έγκλειστοι σε φυλακές.

Ανάσες αισιοδοξίας

Η επιτυχία του κρατούμενου δεν άφησε φυσικά ασυγκίνητους τους καθηγητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Κέρκυρας, οι οποίοι τον υποστήριζαν σε όλη τη δύσκολη διαδρομή, με εθελοντικά φροντιστηριακά μαθήματα, παρότι ο κρατούμενος δεν ήταν εγγεγραμμένος στο ΣΔΕ Φυλακών.

Σε μήνυμά της, η καθηγήτρια του Σχολείου Νεκταρία Ιωάννου αναφέρει: "Μικρές ανάσες αισιοδοξίας μέσα στο γενικότερο ζόφο που μας περιβάλλει... Είναι μεγάλη η χαρά σήμερα: το παιδί που διάβαζε όλη τη χρονιά μόνος του (κατ' ιδίαν διδαχθείς) κι έδωσε Πανελλήνιες εντός του ΚΚ Κέρκυρας, πληροφορήθηκα ότι πέρασε σε σχολή ΑΕΙ (που δε θα αποκαλύψω για ευνόητους λόγους προστασίας των προσωπικών του δεδομένων).

Οι κρατούμενοι (θα έπρεπε να) απολαμβάνουν ΟΛΑ τα ατομικά δικαιώματά τους, της περίθαλψης και της εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων. Η περίπτωση του συγκεκριμένου παιδιού ας λειτουργήσει ως υπενθύμιση ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ανθίσουν, αν τους δείξουμε ενδιαφέρον κι υποστήριξη." Ευχόμαστε στον νέο φοιτητή καλή πορεία στης σπουδές και στη ζωή του!». Η παρακολούθηση των μαθημάτων

Ο τρόπος πάντως με τον οποίο ο 32χρονος θα παρακολουθεί τα μαθήματα αναμένεται να εξεταστεί από το Συμβούλιο Φυλακών Κέρκυρας. Ως μια πιθανή λύση εξετάζεται η χορήγηση έκτακτων αδειών.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ