Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλειστή η γέφυρα στα Παχάτικα Γαστουρίου - Σοβαρές ζημιές από τον Μπάλλο

Γαστούρι
29 Ιουλίου 2022 / 14:42

Στο χώρο επιχειρεί ήδη ένα γεωτρύπανο, με την παρουσία γεωλόγου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της γεωλογικής μελέτης που προηγείται των εργασιών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ενημερώνει τους δημότες ότι έχει προβεί, ήδη από τις 22-7-2022, σε απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, στη γέφυρα της δημοτικής οδού που οδηγεί στον οικισμό «Παχάτικα» Γαστουρίου, λόγω επικινδυνότητας.

Η εν λόγω γέφυρα είχε υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Το αρμόδιο συνεργείο του Δήμου έχει τοποθετήσει σταθερά εμπόδια και την εκ του νόμου προβλεπόμενη σήμανση για τις περιπτώσεις αυτές. Παράλληλα, και μετά την επί τόπου ενημέρωση  των κατοίκων  για την εξέλιξη του έργου, από την Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Καλόγερο και τον χωρικό αντιδήμαρχο Γιάννη  Σερεμέτη, στο χώρο επιχειρεί ήδη ένα γεωτρύπανο, με την παρουσία γεωλόγου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της γεωλογικής μελέτης που προηγείται των εργασιών.



Για όλο το  χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για την επισκευή και την αποκατάστασή της γέφυρας, απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση παντός τροχοφόρου οχήματος, καθώς και η διέλευση πεζών. Ωστόσο υπάρχει ειδική πρόβλεψη που επιτρέπει τη διέλευση μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Να σημειώσουμε ότι έχουν πραγματοποιηθεί  εργασίες αποκατάστασης της οδού από Παχάτικα έως  Μπενίτσες.