Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την παράταση του ωραρίου μουσικής (video)

Ωράριο
29 Ιουλίου 2022 / 13:06

Κατά πλειοψηφία η πρόταση της δημοτικής αρχής- Πώς ψήφισαν οι παρατάξεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κατά πλειοψηφία πέρασε η εισήγηση του Προέδρου Χάρη Γιώτη, για την παράταση του ωραρίου μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός των ορίων της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.



Η εισήγηση του Χάρη Γιώτη ήταν το ωράριο να παραταθεί ως εξής: Κυριακή με Πέμπτη έως τις 12:00 και Παρασκευή και Σάββατο έως τις 12:30, το ίδιο και για τις παραμονές αργιών. 

Τα εννέα μέλη της Επιτροπής ψήφισαν ως εξής:



- Πέντε "υπέρ" της εισήγησης, από τους συμβούλους της παράταξης Υδραίου (Γιώτης, Μωραϊτης, Μελίδης, Τόμπρου, Τζάννε)

- Δύο "κατά" από τον Σπύρο Νεράντζη (παράταξη «Η Κέρκυρα Ψηλά») και τον Τηλέμαχο Βασιλάκη (παράταξη Καλούδη «Πρώτα η Κέρκυρα»

- Δύο "παρών" από τους συμβούλους Αλέξανδρο Δήμου και Κώστα Αγάθο (παράταξη Τρεπεκλή).  

Η συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε στην αίθουσα του Μον Ρεπό και ήταν ανοικτή, ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν και οι φορείς. 

Το "παρών" με τοποθετήσεις έδωσαν τόσο οι εκπρόσωποι της Εστίασης (Βασιλάκης, Λάτσας), όσο και οι δύο σύλλογοι Παλιάς Πόλης (Μονίμων Κατοίκων και Σαν Τζιάκομο) καθώς και αρκετοί κάτοικοι της παλιάς πόλης. 

Επισημαίνεται ότι η σημερινή απόφαση έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και δίνει τη σκυτάλη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας, το οποίο θα έχει τον τελευταίο και καθοριστικό λόγο, στη συνεδρίαση που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 3 Αυγούστου. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ