Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμαρχε το γήπεδο Λευκίμμης χρειάζεται άμεσα παρεμβάσεις

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
28 Ιουλίου 2022 / 16:48
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το θέμα των ελλείψεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού είναι τεράστιο, χρειάζεται ουσιαστικά κάθε μέρα να αναφέρουμε κάποια αθλητική εγκατάσταση και την εγκατάλειψη, την αδιαφορία των φορέων, για τη νεολαία και τον αθλητισμό, ακόμη και για την περιουσία του Δήμου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το θέμα των ελλείψεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού είναι τεράστιο, χρειάζεται ουσιαστικά κάθε μέρα να αναφέρουμε κάποια αθλητική εγκατάσταση και την εγκατάλειψη, την αδιαφορία των φορέων, για τη νεολαία και τον αθλητισμό, ακόμη και για την περιουσία του Δήμου.

Θα σταθούμε στο γήπεδο Λευκλίμμης σήμερα, με αφορμή μια ανάρτηση των φίλων της ΑΕ Λευκίμμης (South devils) που ζητάνε από τον Δήμαρχο κ. Κ. Λέσση να κάνει κάποιες παρεμβάσεις στο γήπεδο, υπογραμμίζοντας ότι ως σήμερα δεν το έχει κάνει.  

Γεγονός είναι πως είναι μια τεράστια περιοχή με εκατοντάδες παιδιά που προπονούνται και αγωνίζονται χρησιμοποιώντας το γήπεδο της Λευκίμμης, όχι μόνο για ποδόσφαιρο, αλλά και βόλεϊ και τένις κλπ. Έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις, όπως η αλλαγή συνθετικού χλοοτάπητα, εργασίες στο παρκινγκ κλπ, αλλά και η ΑΕ Λευκίμμης με δικά της χρήματα έφτιαξε τα αποδυτήρια, έχει βάλει προσωπική δουλειά το Δ.Σ. και έξτρα χρήματα για να είναι πιο λειτουργικό.

Οι οργανωμένοι φίλοι της ομάδας ζητάνε, πέραν των άλλων και έργα στο χώρο που αθλούνται για το στίβο, με τον κ. Κ. Λέσση σε σχολικούς αγώνες πριν 1,5 μήνα περίπου να υπόσχετε ότι οι επόμενοι θα γίνουν στο γήπεδο αυτό που θα έχει όμως ταρτάν, αφού μέσα στον Ιούλιο 2022, θα δημοπρατηθεί το έργο (είναι από το πρόγραμμα Φιλόδημος). Δεν γνωρίζουμε αν αυτό έχει γίνει πράξη μια και τελειώνει ο μήνας. Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει και ένα ετοιμόρροπο τοιχίο δίπλα στο τένις και το βόλεϊ και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών και γι αυτό πρέπει ΧΘΕΣ να γίνει κάτι.  

Πρέπει να επισημάνουμε πως το γήπεδο δεν ανήκει στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας αλλά την ευθύνη την έχει ο ΣΥΠΑΠ. Επίσης ακούγεται ότι υπάρχει ένα θέμα «επικοινωνίας» της δημοτικής αρχής με τον ΣΥΠΑΠ και αυτό σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο, με τις δυο πλευρές να έχουν τη δική τους αλήθεια. Το θέμα είναι ένα και εκεί πρέπει να εστιάσουν οι δυο πλευρές. Το γήπεδο χρειάζεται να είναι λειτουργικό να δοθεί στη νεολαία για να αθληθεί και οι όποιος «πολιτικές ή προσωπικές κόντρες» πρέπει να αφεθούν πίσω. Ο χρόνος θα δείξει αν επιτέλους θα υπάρξουν συνεργασίες που μοναδικό σκοπό θα έχουν την βοήθεια σπρος τον αθλητισμό και τη νεολαία της περιοχής.    

Η δημοσίευση των South Devils

Δήμαρχε συγνώμη που σε ενοχλούμε από τις μόνιμες διακοπές σου αλλά το ημερολόγιο δείχνει 27-07-2022 και ώρα 07:33 το πρωί και στην μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση που έχεις στο δήμο σου, το δημοτικό (πρώην εθνικό) στάδιο Λευκίμμης δεν έχεις ρίξει ούτε χαλίκι, πόσο μάλλον όλα όσα έχεις υποσχεθεί εδώ και παρά πολύ καιρό...!!

Ούτε σε μια εβδομάδα η ομάδα της ΑΕ Λευκίμμης ξεκινάει προετοιμασία και το κτήριο που στεγάζονται τα αποδυτήρια (και όχι μόνο αυτό) χρειάζεται επειγόντως παρεμβάσεις (που κατά καιρούς έχουν γίνει από τους ανθρώπους της ομάδας με δικά τους έξοδα και με προσωπική δουλειά) απλά έφτασε ο κόμπος στο χτένι και αναρωτιόμαστε εσύ τι ρόλο βαράς σαν δήμαρχος...!!

Αν δεν μπορείς να ανταποκριθείς δώσε το γήπεδο να το διαχειριστεί η ομάδα τουλάχιστον να ξέρουμε ότι θα πρέπει ν χώσουνε το χέρι στην τσέπη πάλι οι άνθρωποι της ομάδας σαν ΑΕ Λευκίμμης και όχι να περιμένουνε εσένα με τα «ΘΑ» σου και τις φρούδες υποσχέσεις σου...!!

Και κάτι τελευταίο, αν έχεις ενημερωθεί τελευταία είχαμε και επιτυχίες στο τμήμα στίβου, με αυτό το περίφημο ταρτάν τι θα γίνει;;;  Έλα γιατί θα αρχίσουν οι βροχές πάλι και τα πιτσιρίκια αντί για προπόνηση στίβου θα κάνουν πατινάζ στην λάσπη..!!! Την καλημέρα μας και ελπίζουμε έτσι για τα μάτια του κόσμου να ανταποκριθείς σε κάτι από αυτά...!!!

Υ.Γ. Ξέρεις ότι σαν φίλαθλοι είμαστε λίγο πιο πεισματάρηδες από τους υπόλοιπους μην μας αναγκάσεις να γίνουμε πολύ έντονος και καθημερινός πονοκέφαλος...!!


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια