Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πότε πληρώνονται τα προνοιακά επιδόματα Ιουλίου 2022

Επιδόματα
27 Ιουλίου 2022 / 12:21

Ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέα Σκούπουρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νωρίτερα θα ξεκινήσει η πληρωμή των επιδομάτων Ιουλίου 2022 και συγκεκριμένα την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, όπως ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Ανδρέας Σκούπουρας και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά.

Θα καταβληθούν από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων (ΟΠΕΚΑ) στους δικαιούχους τα παρακάτω επιδόματα: Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Γέννησης, Στεγαστικής Συνδρομής, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, για εγκεκριμένες αιτήσεις έως την 30η Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων του ΟΠΕΚΑ πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα έκαστου μήνα. Ωστόσο, επειδή φέτος η 31η Ιουλίου πέφτει Κυριακή, τα χρήματα των δικαιούχων θα μπουν νωρίτερα στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει. Φαίνεται ότι οι δικαιούχοι θα μπορούν να πάρουν τα χρήματα τους από τα ΑΤΜ των τραπεζών, από την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Δήμου:

- Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων
Στ.Δεσύλλα 6, Τηλ.2661045923

- Παράρτημα Ρομά
 Λιβάδι Ρόπα, Δ.Ε.Παρελίων, Τηλ.2661033100
 
Το έργο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων» συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020».