Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα, ο γρ. της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης (φωτορεπορτάζ - video)

Παύλος Μαρινάκης
26 Ιουλίου 2022 / 11:02

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν η πρώτη επίσκεψη του

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τρίτη 26/07 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σειρά επισκέψεων κλιμακίου της Ν.Δ στην Κέρκυρα.
Επικεφαλής του κλιμακίου, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης. Μαζί  του είχε τον Διευθυντή Γραφείου Προέδρου – Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον Γενικό Γραμματέα Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών Θανάση Μπαλέρμπα. Ο βουλευτής Κέρκυρας, Σ. Γκίκας συνόδευσε το κλιμάκιο κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν η πρώτη επίσκεψη του Μαρινάκη. Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα τον υποδέχθηκε θερμά και η συζήτησή τους έγινε σε εγκάρδιο κλίμα.


Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα τον υποδέχθηκε θερμά και η συζήτησή τους έινε σε εγκάρδιο κλίμα, όπως και η συνάντησή του με όλους τους Αντιπεριφερειάρχες. 




Αίθουσα Συνεδριάσεων της Π.Ι.Ν, που έγινε η συνάντηση.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της ΝΔ επισκέφθηκε τις Εργατικές Κατοικίες στο Άγιο Ιωάννη και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών από τους τους επιβλέποντες μηχανικούς, κ.κ. Καββαδία και κα Καλαμπάκου, τον προϊστάμενο ΕΚΠΑ, ΔΥΠΑ Κέρκυρας, κ. Αλεξάκη και τον εργοταξιαρχη και εκπρόσωπο της ανάδοχου εργολαβίας, Ν. Σκούρα. 


Στο γραφείο στις Εργατικές Κατοικίες.


Ακολούθησε επίσκεψη στο Γεφύρι της Άφρας, όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες αναστήλωσης, με τον κ. Μαρινάκη να τονίζει τη σημασία της υλοποίησης των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης και ότι «η αλήθεια θα λάμψει».



Ακολούθησε επίσκεψη στο Γεφύρι της Άφρας, όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες αναστήλωσης

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου. Η Δήμαρχος ενημέρωσε το κλιμάκιο της ΝΔ για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένωντων έργων οδοποιίας, τη διευθέτηση του προβλήματος των σκουπιδιών και το ζήτημα του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων.


 Με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου. 

Υπογράμμισε τα πάγια προβληματα του νησιού, όπως το δίκτυο ύδρευσης ενώ αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις στα ευέλικτα προγράμματα άντλησης πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση. Απέδωσε τις καθυστερήσεις στην χρηματοδότηση και την υλοποίηση των προγραμμάτων σε "υπηρεσιακές αριθμίες" και κακή επικοινωνία ανάμεσα στις υπηρεσίες του κράτους.

«Πρέπει να δείξουμε τα έργα που κάναμε και να προβάλλουμε τις νίκες μας» είπε ο Μαρινάκης.





Αμέσως μετά το κλιμάκιο παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Επιμελητήριο και είχε συναντήσεις με φορείς του επαγγελματικού κόσμου. Ανάμεσα σε αυτούς, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, ο ΟΛΚΕ, η Ένωση Εστιατόρων, η Ένωση Ξενοδόχων, όπου του εκτέθηκαν τα προβλήματα του κλάδου, με ιδική αναφορά στο ζήτημα του ωραρίου μουσικής στη Παλιά Πόλη.



Ο Μαρινάκης τάχθηκε υπέρ των αιτημάτων της Ένωσης Εστίασης.

Αφού ο Μαρινάκης και η συνοδεία του επισκέφτηκαν των Μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριο, έκλεισαν την μικρή περιοδεία τους με επισκέψεις στο Μουσείο Παλαιάς Φιλαρμονικής, στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και σε γνωστή καφετέρια, όπου συναντήθηκαν με μέλη του κόμματος και απλούς πελάτες.


Στο Νοσοκομείο με τον Διευθιντή Ρουμπάτη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ