Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πελάης: «Στον νόμο της ζούγκλας των ξενοδόχων, απαντάμε με απεργίες»

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
25 Ιουλίου 2022 / 16:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο 48ωρες απεργίες προκήρυξε το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας σε ξενοδοχεία της Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας,

ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, προσλήψεις προσωπικού, τήρηση του ωραρίου, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.



«Οι ξενοδόχοι είναι αδιάλλακτοι, θέλουν να επιβάλλουν τον νόμο της ζούγκλας, θέλουν αίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτης Πελάης. Σημείωσε δε ότι το πρόσφατο περιστατικό ξυλοδαρμού εργαζομένου που καταγγέλθηκε, είναι ένα μόνο  από άλλα παρόμοια περιστατικά. 

Κάλεσε παράλληλα την Ένωση των Ξενοδόχων να προσέλθει την Παρασκευή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εάν θέλει να κυλίσει ομαλά το υπόλοιπο της σεζόν που διανύουμε. 

«Σε κάθε περίπτωση, επειδή οι ξενοδόχοι δεν θέλουν να καταλάβουν σε ποια κατάσταση είναι οι εργαζόμενοι, εμείς προχωράμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τις οποίες ζητούν οι εργαζόμενοι. 

- Την Τετάρτη και Πέμπτη, προκηρύχθηκε 48ωρη απεργία για τα ξενοδοχεία που εδεύουν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Κερκυραίων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.
- Την Παρασκευή και το Σάββατο, προκηρύχθηκε 48ωρη απεργία στα ξενοδοχεία που εδρεύουν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Μελιτειέων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

«Συνεχίζουμε τους αγώνες αποφασιστικά, εντείνουμε και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο. Αν θέλουν οι ξενοδόχοι να μην συμβεί αυτό, τότε θα πρέπει να έρθουν την Παρασκευή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και όταν λέμε διαπραγμάτευση, δεν εννοούμε να επιβάλλει κανένας στον άλλον την άποψή του. Αυτό το έχουμε κάνει σαφές» τόνισε ο Σταμάτης Πελάης. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ