Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντυπωσιακές οι κορασίδες του ΝΑΟΚ, 2ες στη Β΄ Εθνική

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
25 Ιουλίου 2022 / 15:22
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η γυναικεία ομάδα του ΝΑΟΚ με μέσο όρο ηλικίας κάτω των 15 ετών, στα τελικά του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής γυναικών εντυπωσίασε στην πρώτη της συμμετοχή.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η γυναικεία ομάδα του ΝΑΟΚ με μέσο όρο ηλικίας κάτω των 15 ετών, στα τελικά του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής γυναικών εντυπωσίασε στην πρώτη της συμμετοχή. Έφτασε μια ανάσα από την άνοδο στην Α2, που όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ήταν υπόθεση ενός τέρματος που δέχθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα από τον Τρίτωνα Αμαρουσίου.  

Στο πρώτο ματς που έδωσε έχασε 10-9 με ένα γκολ στην εκπνοή του ματς, ένα γκολ που ουσιαστικά έδωσε τον τίτλο και την άνοδο στην αντίπαλο, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων.

Η νεανική ομάδα, που είναι ουσιαστικά η κορασίδων Κ15, με μόλις δυο κορίτσια μεγαλύτερα (17 ετών) κάτω από τις οδηγίες του Σπύρου Τσιμίνου, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Έδειξε ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και πήγε να αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα για τις εμπειρίες και έκανε την υπέρβαση. Γιατί όταν φτάνεις μια ανάσα από τον τίτλο (που δεν επιδιώκεις), όταν σκορπίζεις την ΕΑΤΕΚ, ομάδα που σε κέρδισε στην α΄ φάση του πρωταθλήματος, όταν αγγίζεις την άνοδο στην πρώτη σου συμμετοχή στο πρωτάθλημα, όταν η μεγαλύτερη αθλήτριά σου είναι 17 ετών, τότε έχεις κάνεις την υπέρβαση και σου αξίζουν μόνο συγχαρητήρια.

Η φετινή πορεία της ομάδας, που ήταν 5η στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων, αφήνοντας πίσω μεγάλες ομάδες παραδοσιακά δυνατές στο γυναικείο πόλο, όταν ρίχνεις αυτά τα κορίτσια στο πρωτάθλημα γυναικών και εντυπωσιάζουν, τότε θεωρείς άκρως επιτυχημένη τη σεζόν και περιμένεις την επόμενη γιατί τα καλύτερα έρχονται.     

Να σημειώσουμε ότι στην τελική φάση που έγινε στο κολυμβητήριο του Αμαρουσίου, ο «γηπεδούχος» Τρίτωνας με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, κατέκτησε την πρώτη θέση στην τελική φάση του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών και πήρε το εισιτήριο της ανόδου στην Α2 Εθνική.

Όλα τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία:

ΕΑΤΕΚ-ΓΝΟ Άρης Νίκαιας 9-10, Τρίτων Αμαρουσίου-ΝΑΟ Κέρκυρας 10-9, ΕΑΤΕΚ-ΝΑΟ Κέρκυρας 4-17, Τρίτων Αμαρουσίου-ΓΝΟ Άρης Νίκαιας 13-8, ΓΝΟ Άρης Νίκαιας-ΝΑΟ Κέρκυρας 5-9,  Τρίτων Αμαρουσίου-ΕΑΤΕΚ 13-3.

 

Βαθμολογία

1.Τρίτων Αμαρουσίου   36-20     9

--------------------------------------------

2.ΝΑΟ Κέρκυρας             35-19     6

3.ΓΝΟ Άρης Νίκαιας       23-31     3

4.ΕΑΤΕΚ                       16-40     0


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια