Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Κέρκυρας: Υπό διάλυση η Καρδιολογική Κλινική

Νοσοκομείο Κέρκυρας
25 Ιουλίου 2022 / 11:40

Κοινή ανακοίνωση ΕΓΕΣΥΚ - Σωματείου εργαζομένων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διαλύουν την Καρδιολογική - θα αναλάβουν και την ευθύνη, καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση ο Σύλλογος Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας και το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι μέσα σε 17 χρόνια, έχει γίνει μόνον μία μόνο πρόσληψη μόνιμου καρδιολόγου, με συνολικό δυναμικό της Κλινικής 4 γιατρούς:

Αναλυτικά:

Συνολικό δυναμικό Καρδιολογικής Κλινικής ΓΝΚ: 4 γιατροί
4 γιατροί για 1500 Νοσηλείες το χρόνο, στην κλινική και σε μια γυψοσανίδα που την ονόμασαν Μονάδα Εμφραγμάτων και είχαν το θράσος να κάνουν εγκαίνια και να κόψουν κορδέλες φιλεύοντας για το επίτευγμα σαντουιτσάκια.
4 γιατροί για τα περιστατικά του ΤΕΠ , για όλους τους προεγχειρητικούς ελέγχους και για δεκάδες καρδιολογικές εκτιμήσεις την εβδομάδα ασθενών των υπολοίπων κλινικών.
4 γιατροί για τα Εξωτερικά Καρδιολογικά Ιατρεία, το εργαστήριο υπερήχων, τα test κοπώσεως, τα Holter ρυθμού και πίεσης.
4 γιατροί για 250 διακομιδές το έτος, επειδή Υπουργείο, Διοίκηση, ΕΚΑΒ, δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
4 γιατροί που προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί και να μην κλείσει το τμήμα, εργάζονται χωρίς άδειες και ρεπό πραγματοποιώντας 30ωρες εφημερίες.
4 γιατροί που όταν ζήτησαν βοήθεια για να κάνουν σωστά και ανθρώπινα τη δουλειά τους, ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΑΝ να δουλεύουν ασταμάτητα αντί να στηριχτούν από αυτούς που οφείλουν.

1 Διοίκηση η οποία αρκείται στο να στέλνει χαρτάκια “διαμαρτυρίας” αντί να κατέβει στο Υπουργείο και να τους πάρει και να τους σηκώσει για την αγνοούμενη θέση του Επικουρικού απαιτώντας να προκηρυχθούν και οι 3 κενές οργανικές για να μπορέσει να λειτουργήσει η Κλινική αλλά και που συνεχίζει να μοιράζει ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΑΙ αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

1 Διευθυντής, επιστημονικά υπεύθυνος, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, αρνούμενος να νομιμοποιήσει την υποστελέχωση και να διαλύσει το τμήμα και την προσωπική τους υγεία.

1 Νησί που απαιτεί υγεία.

1 πολιτεία που δεσμεύτηκε προεκλογικά για ΥΠΕ Ιονίων και το Νοσοκομείο αναφοράς αδυνατεί να βάλει ένα μόνιμο βηματοδότη.

Ένα νοσοκομείο που τους στηρίζει ΣΥΣΣΩΜΟ.

Ένα νοσοκομείο που δηλώνει ότι το ARBEIT MACHT FREI πέθανε με το Άουσβιτς όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το επαναφέρουν.

Χθες, Σάββατο 23/07/2022, ένας από τους 4, ένας 62χρονος Διευθυντής με προβλήματα υγείας, δέχτηκε εντολή να διακομίσει περιστατικό στα Γιάννενα με ασθενοφόρο έπειτα από 24ωρη εφημέρευση «για να μην πάει φυλακή».

Εύγε!
Ας μιλήσουν οι ίδιοι.
Κοινοποιείται έγγραφο με τα προβλήματα και προτάσεις τους για τη σωστή λειτουργία του Τμήματος