Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ensemble Retro Wien, «Από Μότσαρτ μέχρι Νίνο Ρότα» στην Ιόνιο Ακαδημία

Ρόζα Πουλημένου
21 Ιουλίου 2022 / 18:35

Συναυλία με τους: Ρόζα Πουλημένου μέτζο σοπράνο, Νατάλια Στρίκου, μαντολίνο και Αναστάσιο Στρίκο, πιάνο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συναυλία την Πέμπτη 21/07, τρίου Ελληνο-Αυστριακής μουσικής, στην Ιόνιο Ακαδημία, με τη σοπράνο Ρόζα Πουλημένου να ερμηνεύει έργα γνωστών συνθετών, συνοδευόμενη από πιάνο και μαντολίνο. 

Τo Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα παρουσιάζει τη συναυλία του Ensemble Retro Wien με τίτλο “Parla più piano”. Η συναυλία θα λάβει χώρα στην Ιόνιο Ακαδημία, την Πέμπτη 21/07, τις 8:30 μ.μ, και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πανελλαδικού δικτύου εκδηλώσεων «Ελληνο-Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2022»



Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα με πιάνο, μαντολίνο και φωνή σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς και καλύπτει ευρύ φάσμα ρεπερτορίου από το Μότσαρτ και το Μπετόβεν μέχρι το Χατζιδάκι, τον Ραφαέλε Καλάτσε και το Νίνο Ρότα.

Μόλις την προηγουμένη, Τετάρτη, 20/07, το μουσικό σχήμα έκανε την εμφάνιση του στο Φεστιβά Παξών, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στον πυρήνα του προγράμματος απόσπάσματα από τον κύκλο “Εφτά Αρχαία Ελληνικά Ποιήματα” του Ελληνοαμερικανού Βίκτωρα Κιουλαφίδη σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα. 
Το “Ensemble Retro Wien” ιδρύθηκε από τον Αναστάσιο Στρίκο το 2005 και έχει εμφανισθεί επανειλημμένως στην Κέρκυρα που την θεωρεί δεύτερη κατοικία του δίπλα στη γενέτειρά του Βιέννη.