Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία των λογιστών της Κέρκυρας για την αντιμετώπιση του κλάδου από την κυβέρνηση

Λογιστές
21 Ιουλίου 2022 / 10:26

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου και ώρα 10:00 στη ΔΟΥ Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Δ.Σ. του Σ.ΕΛ.ΚΕ. καλεί όλους τους συναδέλφους του την Παρασκευή 22 Ιουλίου και ώρα 10:00 στη  ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιμετώπιση που τυγχάνει ο κλάδος από την Κυβέρνηση.

«Ο κλάδος μας στάθηκε στην πρώτη γραμμή την περίοδο της πανδημίας κι έχει επιφορτιστεί το έργο της ψηφιακής μεταρρύθμισης του Κράτους υπερβαίνοντας τα ανθρώπινα όρια.
ΩΣ ΕΔΩ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ,  ΟΧΙ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
 
ΑΜΕΣΑ την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων στις 30/9. Ταυτόχρονη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής στοιχείων στο myDATA μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις.
 
ΑΜΕΣΑ να ρυθμιστεί το θέμα της ασθένειας του Λογιστή – Φοροτεχνικού, με τροποποίηση του άρθρου 93 του Ν.4764/2020, ώστε να αφορά όλες τις περιπτώσεις ασθένειας και θανάτου, και όχι μόνο από COVID-19, αλλά και να συμπεριλάβει και τις περιπτώσεις εγκυμοσύνης.
 
ΑΜΕΣΑ τον μηδενισμό των ορίων της διάταξης του άρθρου 38 του Ν. 2873/2000 με υποχρεωτική υπογραφή δηλώσεων, βιβλίων και οικονομικών καταστάσεων για να ταυτίζεται με την νεότερη διάταξη (που κατισχύει) της παρ. 4 του άρθρου 5 του Ν. 4308/2015 (ΕΛΠ), που προβλέπει υπογραφή όλων των οικονομικών καταστάσεων και δηλώσεων από μηδενική βάση.
Η παρουσία όλων κρίνεται επιβεβλημένη.  Να μη λείψει κανείς»